Само скулпторът Велислав Минеков е отстранен от служебното правителство на

...
Само скулпторът Велислав Минеков е отстранен от служебното правителство на
Коментари Харесай

Защо Радев отстрани само скулптора Минеков като министър

Само скулпторът Велислав Минеков е отхвърлен от служебното държавно управление на Гълъб Донев в новия му състав. Той е сменен от диригента Найден Тодоров - шеф на Софийската филхармония.

Официално причина за рокадата не е посочена. От известно време обаче сред Минеков и артисти от Народния спектакъл имаше огромно напрежение и замяна на реплики. За последно такива бяха разменени в последния ден на предходната година, когато министърът се отчиташе, а артисти отидоха на конференцията, с цел да му зададат въпроси. Това накара по-голямата част от актьорския състав да пусне писмо до президента Радев, с което да изиска оставката на министъра. Сред бранителите на шефа бяха имена като Георги Мамалев, Деян Донков, Владимир Карамазов, Биляна Петринска, Радина Кърджилова и други

" Защо тиражирате информацията по време на вашия мандат, че ние, като артисти на Народния спектакъл, се подписваме под напън върху подписки? ", попита Деян Ангелов.

" Такова нещо не съм тиражирал и вие, актьорите, не участвате въобще в този проблем. Не пиша за артисти нито неприятно, нито положително ", отговори му Минеков. " Не одобрявам отбрана на шеф, когато има подозрения. Информацията, която получавам, е от тези, които не се подписват ", сподели той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР