Само шестнадесет часа след стартирането си социалната мрежа Threads на

...
Само шестнадесет часа след стартирането си социалната мрежа Threads на
Коментари Харесай

Twitter отговаря на предизвикателството: Съди Meta заради Threads

Само шестнадесет часа след стартирането си обществената мрежа Threads на Instagram към този момент е надхвърлила 30 милиона регистрации, оповестяват от Meta пред CNBC, а основният изпълнителен шеф Марк Зъкърбърг, прибавя, че тя е и водещото гратис приложение в App Store на Apple.    Приложението е директен съперник на Twitter, която загуби част от потребителите и рекламодателите си, откакто милиардерът Илон Мъск закупи платформата.     Някои анализатори към този момент дефинираха Threads като “убиец на Twitter ” и реакцията на Мъск не закъсня. В писмо, изпратено до основния изпълнителен шеф на Meta Марк Зъкърбърг от юриста Алекс Спиро, Twitter заплашва да съди Meta Platforms поради новата ѝ платформа Threads.     В писмото си Спиро упреква Meta, че е наела някогашни чиновници на Twitter, които " са имали и не престават да имат достъп до комерсиалните секрети на Twitter и друга извънредно поверителна информация ", оповестява Reuters, базирайки се на новинарския уебсайт Semafor.   

" Twitter има намерение да ползва прецизно своите права върху интелектуалната благосъстоятелност и изисква от Meta да предприеме незабавни ограничения, с цел да спре да употребява всевъзможни търговски секрети на Twitter или друга извънредно поверителна информация ", написа Спиро в писмото. 
" Никой от инженерния екип на Threads не е някогашен чиновник на Twitter - това просто не е по този начин ", разяснява на собствен ред представителят на Meta Анди Стоун в обява в Threads. И това се удостоверява от думите на някогашен почитан чиновник на Twitter, който декларира пред Reuters, че не знае за някогашни негови сътрудници, работещи по Threads, нито за върховен личен състав, който е бил притеглен от Meta.    Междувременно притежателят на Twitter Илон Мъск декларира: " Конкуренцията е добра, измамата не е ".     
NEWS: Twitter is threatening to sue Meta over " systematic, willful and unlawful misappropriation " of Twitter's trade secrets and IP, as well as scraping of Twitter's data, in a cease-and-desist letter sent yesterday to Zuckerberg by Elon's lawyer Alex Spiro. pic.twitter.com/enWhnlYcAt
— T(w)itter Daily News  (@TitterDaily) July 6, 2023 За да предяви иск за кражба на комерсиална загадка против Meta, Twitter ще се нуждае от доста повече детайлности от тези в писмото, споделят специалисти по право на интелектуалната благосъстоятелност, включително професорът по право в Станфорд Марк Лемли.   

" Самото наемане на някогашни чиновници на Twitter (които самият Twitter е уволнил или прогонил) и фактът, че Фейсбук е основал ненапълно сходен уебсайт, надали може да поддържа иск за комерсиална загадка ", споделя той. 
Жана Фромър, професор в Нюйоркския университет, декларира, че фирмите, които настояват, че е осъществена кражба на комерсиална загадка, би трябвало да потвърдят, че са положили рационални старания да защитят корпоративните си секрети. Делата постоянно се въртят към предпазени системи, които са били заобиколени по някакъв метод.    Най-новото предизвикателство, отправено към Twitter, идва на фона на поредност безредни решения, които отблъснаха както потребителите, по този начин и рекламодателите, в това число последния ход на Мъск да ограничи броя на туитовете, които хората могат да четат дневно. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР