Само шест дни ни делят от старта на най-голямото спортно

...
Само шест дни ни делят от старта на най-голямото спортно
Коментари Харесай

Николоз Басилашвили - посланикът на Грузия

 Още шестима първенци от Големия шлем ще играят на Sofia Open 2019
Само шест дни ни разделят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2019 година – тенис шоуто Sofia Open. Световният хайлайф на аристократичния спорт ще завладее България от 3 до 10 февруари. " Арена Армеец " е хазаин на борбите от най-силния и атрактивен шампионат в света от категория АТР 250 за годината.

В дните преди старта формалният уебсайт на шампионата продължава рубриката " Звездите на Sofia Open 2019 ".

Талантът си е гений, само че е друго потвърдено име да те признае. Точно това се случва с Николоз Басилашвили. Когато е на 16 грузинецът тренира цяла седмица в дома на Брад Гилбърт в Калифорния. Известният скандалджия като състезател, а след това треньор е удивен от положителното образование и най-много от капацитета на младежа. Най-силно усещане на Гилбърт прави способността на Николоз да удря топката с всичка мощ от всякаква позиция на корта.

По време на една от тренировките грузинецът едвам не събаря стоящия до мрежата Брад, който след това споделя, че скоростта е била към 1000 благи в час. На смешка, несъмнено.

" След тази преживелица не го изпускам от внимание и проследявам кариерата му. Спомням си по какъв начин тогава споделих на жена ми, че ще бъда сюрпризиран, в случай че това момче не влезе в топ 10 или топ 15 ", признава индивидът, с който Андре Агаси стигна №1 в международната класация.

Басилашвили е тенисист, който не е играл на нито един шампионат от Големият шлем при юношите. За сметка на това обаче се потвърди при мъжете. През юли предходната година той влезе в главната скица на шампионата в Хамбург от квалификациите и стана първенец. Няколко месеца по-късно взе втората си купа в Пекин след победа над четвъртия в света Хуан Мартин дел Потро (Арж) на финала. На 7 януари записа и най-хубавото си класиране в международната класация – №20.

" Аз съм единственият от моята страна, който печели шампионати от АТП. Много съм горделив, когато видя Грузия до името си. Тенисът става все по-популярен в моята татковина. Много хора наблюдават мачовете ми и ме поздравяват за триумфите. В такива моменти се усещам фантастично ", споделя Басилашвили.

Познаваме го и в София, откакто през 2017 година в профил лидера в схемата Доминик Тийм (Ав), а на полуфинала загуби от бъдещия първенец Григор Димитров.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР