Само седмица, след като победи сензационно Челси, Евертън успя да

...
Само седмица, след като победи сензационно Челси, Евертън успя да
Коментари Харесай

"Евертън" продължи възхода си, взимайки точка от "Манчестър юнайтед"

Само седмица, откакто победи сензационно " Челси ", " Евертън " съумя да спъне и различен от топ тимовете във Висшата лига - " Манчестър юнайтед ". " Карамелите " взеха точка от " Олд трафорд " след 1:1 в доста забавен мач от 17-ия кръг.

Двубоят беше белязан от гол за " Евертън " при противоречиви условия, откакто " алените дяволи " претендираха за фаул против Давид Де Хеа. Попадението за " Евертън " падна в 36-ата минута и беше автогол на Виктор Линдельоф.

" Юнайтед " изравни в 77-ата минута, когато прецизен беше Мейсън Грийнууд.

Срещата беляза и 4000-ият следващ дуел за " алените дяволи ", в който присъединяване взима младеж на отбора. Именно артикул на академията на " Юнайтед " означи и гола.

Равенството остави " Юнайтед " на шесто място в таблицата с 25 точки. Тимът на Оле Гунар Солскяр беше изпреварен от " Тотнъм ", който по същото време победи " Уулвърхемптън " с 2:1. Съставът на Жозе Моуриньо стигна до трите точки като посетител с попадения на Лукас Моура в осмата и Ян Вертонген в 91-ата. За " вълците " прецизен беше Адама Траоре.

На " Олд трафорд " " Евертън " изигра доста мощно първо полувреме и действаше проведено. В 36-ата минута при центриране от корнер Калвърт-Люин натисна Де Хеа и вратарят не съумя да играе с топката. Тя падна в краката на Линдельоф, а шведът не можа да реагира и единствено изгледа по какъв начин влиза в мрежата - 0:1.

Второто полувреме беше доста по-различно, като домакините бяха по-активни, а " Евертън " въздържан и разчитащ на контраатаки. В 77-ата минута Грийнууд се разписа единствено 12 след появяването си на терена.


© Reuters

Младият нападател вкара с акуратен удар с левия крайник.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР