Само седмица преди да посрещне своята дъщеричка на бял свят,

...
Само седмица преди да посрещне своята дъщеричка на бял свят,
Коментари Харесай

Дни преди да роди, майка разбира, че има рак - не се предава

Само седмица преди да посрещне своята дъщеричка на бял свят, бременна жена получава най-лошата вест – че има рак!

Линдзи Гритън от Гейнсвил, Джорджия, Съединени американски щати, била бременна в 36-ата седмица с втората си щерка, когато през април предходната година почнала да усеща парене в дясната подмишница и външната част на дясната си гърда. Според нея паренето се появявало и изчезвало, само че траяло към седмица. Малко по-късно 29-годишната жена споделила, че е разкрила бучка от външната страна на дясната си гърда с размер на малко топче.

Според младата майка бучката приличала на запушен млечен канал, който имала при първата си бременност, само че тази била малко по-различна, тъй като не можела да я отпуши сама, а болката била непрекъсната. Гинекологът ѝ удостоверил, че най-вероятно в действителност става въпрос за запушен млечен канал, който предизвиква мастит - инфектиране на тъканта на гърдата. Предписал й антибиотици.

29-годишната американка настояла да й бъде направен ултразвук, даже откакто лекарят ѝ споделил, че е прекомерно млада, с цел да е рак. " Той даже не искаше да направи ултразвук. Трябваше просто да продължа да упорствам “.
   Вижте тази обява в Instagram.   

Когато отишла на обзор няколко дни по-късно, от лицето на лекаря схванала, че нещо не е наред.

Резултатите от ултразвуковото проучване показвали огромна възможност за рак, а биопсията седмица по-късно удостоверила, че има инвазивен дуктален карцином на гърдата. Лекарите считали, че ракът евентуално към този момент се е популяризирал поради размера на тумора. Те обаче не можели да знаят сигурно, до момента в който не създадат особено проучване, което не било допустимо, до момента в който Линзи била бременна, поради употребяваните при сканирането радиоактивни маркери, които могат да облъчат неродените деца.

Раждането било провокирано седмица по-късно, три седмици преди термина й. След като ражда, скенерът удостоверява, че има рак в четвърти етап, който се е популяризирал в черния й дроб.

Само седмица след раждането Линди, която има и 3-годишна щерка Сейлор със брачна половинка си Спенсър, стартира лекуването си с химиотерапия. Въпреки диагнозата си младата майка е обнадеждена.

Гритън споделя, че на всеки три седмици трябвало да върви в болничното заведение за вливания, където трябвало да прекара 3 часа, с цел да получи медикаментите си, в това число химиотерапия и имунотерапия.

" Беше доста, доста мъчно ", споделя тя за лекуването и отсъствието от вкъщи. " За благополучие имах доста помощ. Съпругът ми работи от у дома, тъй че можеше да оказва помощ, помагаха ни и моите и неговите родители. "
   Вижте тази обява в Instagram.   

По време на шестмесечното лекуване Гритън споделя, че въпреки всичко е съумяла да прекарва време със фамилията си и е почувствала, че " се любува на всеки миг още повече, тъй като мислех, че разполагам с лимитирано време ".

" Приемах всяка секунда, пробвах се да попия всичко ", спомня си тя. " Направих си албум, писах писма на децата си, правех видеоклипове, всичко. Опитвах се да направя всичко, което можех. “

По средата на лекуването скенерът демонстрира, че туморите ѝ се свиват, а напълно скоро фамилията се радва на най-хубавата вест.

" Бяхме толкоз щастливи, откакто разбрахме, че в тялото ми няма рак. Не можехме, почтено казано, никой не можеше да повярва в това. Беше в действителност бясно и сюрреалистично. “

Макар че е в ремисия, майката продължава да получава имунотерапия и си прави проучвания на всеки 6 месеца.

Година и половина след слагането на първичната диагноза, Гритън декларира пред „ Пийпъл “, че се усеща отлично, " даже по-добре, в сравнение с преди да се случи всичко това ".

Майката на две деца споделя още, че се пробва да " живее сега, а не в предишното ". Наскоро фамилията отбелязва 2 значими събития – първият рожден ден на Савана, дребната им щерка, както и 30-ият рожден ден на Линдзи, написа ladyzone.bg.

" Исках да споделя историята си и да повиша осведомеността. Всички мислят, че ракът на гърдата се появява след 40-годишна възраст, а не се замисляме, че това се случва и когато сме на 20 “, споделя още американката.
   Вижте тази обява в Instagram.   
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР