Само седмица ни дели от началото на Ролан Гарос, а

...
Само седмица ни дели от началото на Ролан Гарос, а
Коментари Харесай

Жребият е хвърлен: Томова, Кузманов и Шиникова научиха съперниците си на Ролан Гарос

Само седмица ни дели от началото на Ролан Гарос, а пресявките за конкуренцията ще започват още през днешния ден. България също може да се похвали с двама представители, които ще вземат присъединяване в квалификациите на втория " мейджър " шампионат в хода на сезона, а това са Димитър Кузманов, Изабелла Шиникова и Виктория Томова. За Мико това ще бъде второто присъединяване в Париж, до момента в който Вики и Белла съвсем непроменяемо играят във френската столица от 2017-а насам, единствено че никоя от тях до момента не е записвала поредни победи.

Кузманов нямаше никакъв шанс при жребия, защото неговият първи конкурент е швейцарецът Марк-Андреа Хюслер, който завоюва две трофеи на равнище Чаланджър през последния месец и несъмнено е измежду любимците за намиране на място в същинската конкуренция. Ако втората ни ракета въпреки всичко успее да преодолее съпротивата на дебютния си конкурент, то най-вероятно го чака среща с надарения италиански младеж Флавио Коболи, чиито мощни изяви неотдавна му разрешиха да победи Борна Чорич и също по този начин да бъде заплатен с " уайлд кард " от уредниците на Мастърса в Рим.

Последното затруднение пред пловдивчанина по пътя му към главната скица пък се обрисува да бъде 32-рия подложен Мичъл Крюгер, който скоро наблюдавахме по какъв начин бива надвит от нашия Григор Димитров на ATP 250 конкуренцията в Делрей Бийч. Световният номер 147 несъмнено не е обожател на алената настилка и в никакъв случай не е печелил дуел на Ролан Гарос.

Roland Garros Qualifying draw
— Tennis Draws (@DrawsTennis)
Виктория Томова се употребява с привилегията да бъде сложена под номер 10 и на пръв взор не може да се оплаче от шанса си, защото на старта ще се изправи против Кейти Суон, която през цялата години играе единствено на надпревари от най-ниска категория и то с много изменчив триумф. Оттам насетне тестванията пред нашата сънародничка не се усложняват изключително, тъй като във втори кръг вероятните съпернички са Марина Мелникова и Варвара Флинк, чийто ранкинг е доста по-лош от този на Томова. Накрая на Вики ще ѝ се наложи да надделее над някоя състезателка с богат опит в WTA Тура, имайки поради съществуването на Олга Данилович и Ребека Масарова в нейната секция от схемата.

Изабелла Шиникова ще има за съперничка в първи кръг №12 в пресявките Виталия Дяченко. Родната ни представителка е триумфирала в единствената среща посред им до момента, а Валентини Граматокополу и Валерия Савиних са другите състезателки в тази част от жребия. Шиникова до момента не е печелила мач в Париж.

Roland Garros Qualifying Draw

Romanian R1 Matchups:
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР