Само се преструвате, че правите нещо за климата. Този COP26

...
Само се преструвате, че правите нещо за климата. Този COP26
Коментари Харесай

Грета Тунберг към световните лидери: Само се преструвате, че правите нещо за климата

Само се преструвате, че вършиме нещо за климата. Този COP26 до момента е тъкмо като предходните, а това ни докара до на никое място. В COP те са просто политици и хора на власт, които се преструват, че одобряват съществено нашето бъдеще, преструвайки се, че одобряват съществено сегашното на хората, които към този момент са наранени през днешния ден от климатичната рецесия. Това зави екоактивистката Грета Тунберг пред протестиращи в Глазгоу, където се организира Климатичната среща на върха на Организация на обединените нации.
Още по тематиката
Тунберг взе присъединяване в протест във фестивалния парк в Глазгоу, до момента в който международните водачи се събраха в близкия конферентен център, с цел да обсъдят ограниченията за справяне с изменението на климата.

Тунберг се срещна с деятели от " Петъци за бъдещето " и им сподели, че смяната " няма да пристигна от политиците на срещата на върха, а от хора, които демонстрират водачество ".

" Промяната няма да пристигна от вътрешната страна. Това не е водачество. Ето по какъв начин наподобява водачеството. Ние споделяме, че няма повече бла-бла-бла, няма повече употреба на хората, природата и планетата. Без повече употреба. Няма повече каквото и да вършат там вътре. Писна ни от това и ще създадем смяната, без значение дали им харесва, или не. Това продължава прекомерно дълго и ние няма да им позволим повече да се измъкнат ", разгласи Тунберг.

Реч на конференцията изнесе ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. " Знам, че всички ние в тази зала желаеме да бъдем от вярната страна на историята. Ето за какво приканвам всички ние да създадем това, което е належащо за запазим допустимата граница от 1,5 рC световно стопляне. Това е нашата опция да напишем историята. Нещо повече, това е наш дълг. Европа няма да пести старания, с цел да стане първият безпристрастен във връзка с климата континент. Първо, би трябвало да поемем твърди задължения за понижаване на излъчванията до 2030 година Нулеви чисти излъчвания до 2050 година е добра цел, само че незадоволителна. Нуждаем от действителни дейности през това десетилетие.
Второ, би трябвало да реализираме единодушие по постоянна рамка от правила, да вземем за пример, с цел да се трансфорат международните пазари на въглеродни излъчвания в действителност. И трето, би трябвало да активизираме финансиране за битка с изменението на климата за подкрепяне на уязвими страни,за адаптиране и скок към чист напредък. Европейският съюз ще даде своя цялостен принос, с цел да реализираме световните си цели в региона на акомодацията. С близо 27 милиарда $ през 2020 година, " Екип Европа " към този момент е най-големият донор на финансиране за битка с изменението на климата. Почти половината от нашето финансиране е за адаптиране или за адаптиране и намаляване на последствията от него. Обещахме спомагателни 5 милиарда $ до 2027 година от бюджета на Европейски Съюз. И ще удвоим финансирането си за запазване биологичното многообразие, изключително в уязвимите страни ", сподели тя.

Министър-председателят Стефан Янев съставлява България на Световната среща на водачите по изменение на климата.

С присъединяване на премиера Янев на световния конгрес в Глазгоу България дава явен знак, че в изискванията на международната рецесия, породена от пандемията и непрестанно повишаващите се цени на силата, нашата страна извършва прецизно Парижкото съглашение.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР