Само със съвместни усилия можем да идентифицираме предизвикателствата и да

...
Само със съвместни усилия можем да идентифицираме предизвикателствата и да
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Случаите на трафик на хора се увеличават, трафикантите стават все по-изобретателни

Само със взаимни старания можем да идентифицираме провокациите и да очертаем нужните ограничения за реализиране устойчиви решения в битката с трафика на хора.

Това сподели министърът на вътрешните работи Калин Стоянов на националната конференция на тематика „ Превенция и битка с трафика на хора: положителни практики и устойчиви решения “ в София, на която главен докладчик бе вицепремиерът Мария Габриел.

През последните десетилетия сме очевидци на задълбочаващи се рецесии – стопански, военни, екологични, демографски и други Това води до нарастване на случаите на трафик на хора, а методите за осъществяване на това закононарушение стават все по-разнообразни, което изисква бърз и съответен институционален отговор, сподели Стоянов, представен от Българска телеграфна агенция.

" Подобна наклонност следим и във връзка с контрабандата на мигранти – закононарушение, тясно обвързвано с трафика на хора. Практиката демонстрира, че постоянно незаконни групи се занимават и с двата типа незаконна активност, генерираща големи облаги ", уточни министърът.

По думите му България поредно работи за предварителна защита и битка с тези закононарушения, които освен съставляват сериозен риск за здравето и живота на хората, само че са и жестоко посягане към техните права и достолепие.

Според него на национално равнище е основано извънредно положително взаимоотношение сред всички ангажирани участници. Осъществяваме интензивно оперативно съдействие с задграничните сътрудници, непрекъснато укрепваме наличния потенциал за предварителна защита и дейно следствие. Особено внимание се отделя на подпомагането на жертвите. Участваме интензивно в полемиките на европейско равнище и способстваме за възстановяване на общия европейски отговор на трафика на хора и " каналджийството ", сподели още Калин Стоянов.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР