Само сънят ни дели. Така се шегуват живеещите в блок

...
Само сънят ни дели. Така се шегуват живеещите в блок
Коментари Харесай

Да живееш срещу работното си място - историята на подполковник Калчев

" Само сънят ни дели ". Така се майтапят живеещите в блок номер 4 в Карлово. Наричат кооперацията " военния блок ", тъй като всички тук са избрали да служат на пагона. Един от тях е Георги Калчев. За него описват Карина Караньотова и Владимир Богдански в " Денят стартира ".

Още от дете желае да е част от военния строй. Детската му фантазия се сбъдва. Сега той е подполковник и пълководец на Втори механизиран батальон от 61-ва механизирана бригада в Карлово. Под негова команда са 500 военнослужещи.
Подп. Георги Калчев: Дядо ми беше танкист и постоянно съм се възхищавал на танковете и може би оттова е тази моя детска фантазия. Винаги, когато е имало изяви на българската войска ме е водил във военните формирования и от този момент е зародила моята обич към армията.
Вече 13 години подполковник Калчев живее във военния 4-ти блок, на метри от входа на формированието, където работи.
Подп. Георги Калчев: В продължение на 6 години живях чартърен, една година в една квартира, друга - на друга, нямах сигурност. А с даването на тези ведомствени блокове имам една сигурност.
Подполковник Калчев, мечтае 14-годишната му щерка Калина също да влезе в редиците на българската войска. Засега обаче ползите ѝ са към фармацията. Затова очакванията му са, че дребният му наследник ще го последва.
Подп. Георги Калчев: Водил съм я в поделенията, на деня на отворените порти, запознавала се е с въоръжението и техниката, която е в българската войска. Съпругата ми също е военнослужеща и я възпитаваме в традициите на българската войска, тя е обвързвана с традициите на българската войска и ще се веселя да поеме по моите стъпки.
На Гергьовден за фамилията на подполковник Калчев празникът е двоен - чества имен ден и празнува професионалния си празник.
Подп. Георги Калчев: През годините парадът е обичан и тази изява народът я чака с неспокойствие. Отношението на българския народ към армията постоянно е било позитивно, на почитание и на респект.
Липса на предпочитание да са част от армията вижда измежду младите военният.
Подп. Георги Калчев: Но се надявам в близкото бъдеще младежите да извърнат повече внимание и да се влеят в нашите редици. Миналата година 9 индивида се вляха в редиците на моя батальон и съм доста удовлетворен от тях - извършват всички отговорности, има блян у тях да се научат, не мрънкат. Те са младежи и пред тях е животът.
И в случай че за щерка си Калина има съмнения дали ще е част от българската войска, то за 10-месечния си наследник Велизар подполковник Калчев е сигурен, че ще последва стъпките му. И от в този момент го предизвестява за отговорностите, които го чакат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР