Само с такива примери можем да върнем доверието на хората

...
Само с такива примери можем да върнем доверието на хората
Коментари Харесай

Наградиха полицаите, отказали подкуп от 10 000 евро

Само с такива образци можем да върнем доверието на хората в системата – с тези думи министърът на вътрешните работи благодари на отличените чиновници

Със заповед на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев бяха наградени тримата чиновници от отдел „ Пътна полиция “ на Столична дирекция на вътрешните работи - старши контрольор Любомир Апостолов и младши инспекторите Елена Симова и Алек Каленски. „ Вашите дейности са мотив за горделивост и извънреден честен акт. Само с такива образци можем да възвърнем доверието на хората в системата “ - с тези думи вътрешният министър се обърна към тримата служители на реда, оповестиха от вътрешното ведомство.

Старши контрольор Апостолов изрично съобщи, че обвързване на всеки еднообразен е да не се отклонява от закона. Той показа, че в практиката си има опити, въпреки и не толкоз чести, водачи на пътя да се пробват да избегнат наказания, само че предлагането на сходна сума като рушвет е казус. Апостолов благодари и на сътрудниците си от Пето районно управление (на МВР) и патрула от СОД, които също са били на място – „ дружно показахме, че в Министерство на вътрешните работи се работи екипно “.

Припомняме, че на 18 януари т.г., към 1:00 часа на бул. „ Княз Ал. Дондуков “ чиновниците на реда стопират за инспекция лек автомобил, каран от непознат жител. Извършената проба с Дръг Тест 5000 е позитивна за канабис, амфетамин и метамфетамин. По време на превозването на водача, той пуска на пода на служебната кола две пачки с банкноти в евро на обща стойност 10 000 евро с настояването да не бъде арестуван и да получи назад свидетелството си за ръководство на моторно транспортно средство. Чужденецът е отведен във ВМА за кръвна проба, която отхвърля да даде. При влизането в постройката на болничното заведение той предлага още 3000 лева и безценен ръчен часовник, като слага същите условия.

Полицаите неотложно рапортуват за случая и в изискванията на необходимост в Пето РУ-СДВР е формирано досъдебно произвеждане, което се води под надзора и управлението на СГП.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР