Само с приемането на бюджета ще можем да продължим подкрепата

...
Само с приемането на бюджета ще можем да продължим подкрепата
Коментари Харесай

Георгиев: Само с приемането на бюджета ще можем да продължим подкрепата за култура в София

Само с приемането на бюджета ще можем да продължим поддръжката за просвета в София, съобщи ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев на откриването на " Алея на книгата " в столицата.

За 11-а поредна година Столичната община поддържа провеждането на „ Алея на книгата ", не просто като официална част от културния календар на София, а като следващото средище на българска нематериалност, съобщи Георгиев. 

Днес повече от всеки път борбата за четенето, борбата за четящите хора е доста значима – тя е цивилизационна и дефинира съзнанието ни като хора, които имат сетива за нещата оттатък всекидневните ни потребности, означи ръководителят на СОС.

Той помоли премиера, който също взе участие в откриването, за подпомагане в договаряния с сътрудниците от групата на „ Демократична България " в общинския съвет. Тъй като 0,4 % е бюджетът за просвета в държавния бюджет, а в софийския е 3,4 %, да получим поддръжка, макар идните избори и политическите разлики, да подкрепим създателите, събитията, откритите подиуми и всички други формати, за които Столична община е длъжна да оказва помощ. А това ще се случи единствено с приемането на бюджет за 2023 година с необятна политическа поддръжка. В името на културата на града, уточни ръководителят на СОС Георги Георгиев.

Близо 140 издателства вземат участие в " Алеята на книгата " в София. Изложителите са ситуирани в 57 шатри пред НДК и на пешеходните елементи на бул. „ Витоша “. В културната стратегия на форума са планувани над 40 събития.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР