Само с ограничения, забрани и глоби ние не можем да

...
Само с ограничения, забрани и глоби ние не можем да
Коментари Харесай

Радев: Само с ограничения, забрани и глоби не можем да излезем от тази криза

Само с ограничавания, забрани и санкции ние не можем да излезем от тази рецесия като пълноценно общество и стопанска система. Задължително е наред с всички тези ограничаващи ограничения да бъдат във вход и комплекс от ограничения, които в този тежък миг да поддържат бизнеса, който към този момент търпи съществени загуби, написа Blagoevgrad24.bg.

Да поддържат най-засегнатите български жители, да поддържа тези, които губят работата си, губят занаят. Това е изключителна значима и неотложна мярка. Виждате, че във всички прилежащи страни пакет от такива ограничения са в ход. Да, знам, че ресурсите са лимитирани, през вчерашния ден това дискутирахме и с премиера. Но би трябвало да активизираме оптимално всички вероятни способи да се получат средства от Европейския съюз. Но не е задоволително. Призовах държавното управление да преоцени своите финансови, капиталови цели. Ако се постанова, някои планове могат и да изчакат, само че здравето, животът, благоденствието на българските жители, здравето на българският бизнес не може да изчака ", по този начин президентът Румен Радев стартира незабавната среща, която свика, с цел да се помогне на бизнеса в изискванията на рецесията, провокирана от ковид.

" Без бизнес, не може да оцелее страната ", безапелационен бе Радев.

" Световната и европейската стопанска система бяха в недобро здраве и преди пандемията. Всичко това, което става, ще се отрази съществено на стопанската система и вредите ще бдат по-големи по стопански аргументи, в сравнение с по медицински. Необходимо е да се одобряват несимволични ограничения за приходите на хората, които са останали без работа и приходи. Критериите са ясни. На тези, които им е неразрешено да работят и са останали без приходи, би трябвало да бъдат обезщетени. На тези, които имат внезапен спад на продажбите заради това, че са запушени транспортните коридори, също би трябвало да бъдат подкрепени ", съобщи ръководителят на управителния съвет на АИКБ Васил Велев.

" Ние не знаем сега степента на обида в обособените стопански браншове. Има такива, които потъват умерено. Има такива, които са спрели. Има такива, които работят спокойни и такива, които се развиват. Това са доставки, храни и фармация. Там, където има роботиризирани системи, работят 24 часа. Това, което страната може да направи, тя е известна като най-сигурен длъжник и в този миг би трябвало да покаже своята уместност, изплащайки всички свои отговорности по разнообразни стратегии и публични поръчки ", съобщи Радосвет Радев Член е на УС на Българската стопанска камара.

 

PETEL.BG приканва жителите към успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР