Само с кратък поглед по бюрата на колегите в офиса

...
Само с кратък поглед по бюрата на колегите в офиса
Коментари Харесай

Tази вълшебна рецепта ме пази трета поредна зима: Болест не ме лови

Само с къс взор по бюрата на сътрудниците в офиса можете да разберете, че сезонът на вирусите към този момент е тук. Капки за нос, витамин С, кърпички и сиропи са се настанили сред мониторите, мишките и документите, надничат от рафтовете у дома и на човек му идва просто да се завие и да се покаже още веднъж чак напролет. За страдание, това не е използван вид, тъй че вместо да проклинаме ориста си на родени по тези географски ширини, по-добре да се възползваме от даровете на природата по най-хубавия метод и да прекараме една хубава есен и уютна зима – здрави и с въодушевление. Рецептата, която в този момент ще ви дадем, става все по-популярна и евентуално най-малко един ваш прочут към този момент я ползва.

Прави се доста елементарно и се състои от две съставки с съвсем вълшебен свойства – мед и джинджифил. Два корена от джинджифил се обелват и настъргват на ренде. Смесват се с половин кг домакински пчелен мед. Разбърква се добре и се държи в хладилника.

От сместа се употребява по 3-4 пъти дневно по една супена лъжица, а усетът е повее от замайващ – сладко-пикантен, сгряващо-вкусен. Джинджифил ще намерите в био-магазините или в огромните супермаркети, а за меда можете да се доверите на някой локален производител. Нека в действителност да е домакински, а не цялостен с глюкозо-фруктозен сироп, тъй като това просто не е мед.

На някои места можете да намерите съвет да не разбърквате сместа с дървена лъжица, само че това не е нужно. Контактът на метала и меда не скапва качествата му. Сместа от мед и джинджифил покачва имунитета, възстановява равнището на холестерол и има противовъзпалително деяние.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР