Само при колективен имунитет ще паднат маските и ще си

...
Само при колективен имунитет ще паднат маските и ще си
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Само при колективен имунитет у нас ще паднат маските

Само при групов имунитет ще паднат маските и ще си върнем живота назад. Това съобщи министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов пред депутатите в Народното събрание.

" Преболедувалите и имунизираните няма да се разболеят от ковид, само че могат да го придвижват ", отговори той на спомагателен въпрос на депутата от Българска социалистическа партия Румен Георгиев за какво имунизираните и преболедувалите би трябвало да носят маски.

" По отношение за какво би трябвало да носят хората маски, когато са ваксининали или са преболедували, отговорът е доста елементарен. Той е следният: всички хора, които са получили ваксина, които имат титър на антителата, които са преболедували и още веднъж имат титър на антителата, той няма да им разреши да се разболеят, няма да им разреши, в случай че се разболеят, да прекарат тежко болестта. Това може да го реализира само и единствено обезпечено с имунизацията, само че могат да придвижват вируса.

Това не е мнение на министъра на опазването на здравето, а на международни специалисти. Именно за това условието за влизане в страната не е обвързано с имунизирането, а с условие за негативен, отрицателен PCR тест ", съобщи още министърът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР