Само при 2 от пробите са установени отклонения. Изследванията бяха направени,

...
Само при 2 от пробите са установени отклонения.
Изследванията бяха направени,
Коментари Харесай

Откриха завишени количества нефтопродукти в пробите от шахтите край кабелния завод в Карнобат

Само при 2 от пробите са открити отклонения.

Изследванията бяха направени, откакто в продължение на 5 дни, от кабелния цех в Карнобат, се получиха 3 сигнала за неприятни миризми, а уреди регистрираха приключването на газ със наличие на циановодород.

Директорът на Регионалната екоинспекция в Бургас Павел Маринов съобщи, че анализът на пробите не демонстрира превишени количества на циановодород, които да заплашват човешкото здраве.

Каква е повода три пъти да има приключване на газ, който да аргументи неприятни чувства на служащите в кабелния цех в Карнобат, съгласно шефа на Регионалната екоинспекция в Бургас Павел Маринов:

" Предполагаме, че през годините е имало утаяване на някакви субстанции в канализационната система, които влизат в реакция едно с друго, и е допустимо тогава да се образува този газ, или някъде, където е събран, тогава да изтича, само че това мъчно може да бъде открито по метода, по който сега работим - от незабавен темперамент. Трябва да бъде изработен по-подробен разбор и преценка от експерти ".

От Регионалната екоинспекция в Бургас ще бъдат издадени наставления:

" По отношение на площадките би трябвало да потърсим информация от ВиК и от общината за собствеността на шахтите, на канализацията и на контрола, на който подлежат от страна на ВиК. Ако има открити пропуски в практикуване на контрола на заустване на такива субстанции, ще бъдат формирани съответните актове ", прибавят от екоинспекцията.

Заради съществуването на повишени количества нефтопродукти в отпадните води по всяка възможност ще има и наложени наказания, сподели още Павел Маринов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР