Само през последните три дни на пътя са загинали 16

...
Само през последните три дни на пътя са загинали 16
Коментари Харесай

Пътна полиция очаква пик на трафика по пътищата на 1 и 2 януари

Само през последните три дни на пътя са починали 16 души. Такава е равносметката на " Пътна полиция " единствено след старта на серията почивни дни. Основната причина за случаите е неправилна преценка на скоростта и неспазване на отдалеченост.

Гъста мъгла има към този час на автомагистрала " Тракия ". Намалена е видимостта край Стара Загора, Чирпан и Пловдив.

Катастрофа във Врачанско взе пет жертви на Коледа

От " Пътна полиция " припомнят, че заран и вечер тук-там пътищата са заледени. В последния от почивни дни за Рождество на главните пътни артерии в столицата ще има спомагателни патрули, които при потребност ще контролират придвижването.

Заради упования засилен трафик в сряда - 27 декември, от 14.00 до 20.00 ч. ще бъде спряно придвижването на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища, осведомят от Агенция " Пътна инфраструктура ". Целта е повишение на сигурността при пътешестване и увеличение на пропускателната дарба на инфраструктурата в края на почивните дни за Коледа.

През Владая от 10.00 до 20.00 ч. ще има две ленти за прибиращите се към София.

Млади мъже починаха при злополука в Харманли

" Всички чиновници на Пътна полиция са безусловно подготвени да си свършат работата да обезопасят секторите ", увери контрольор Илия Георгиев от отдел " Пътна полиция " пред Българска национална телевизия.

" Апелирам към всички водачи по-голяма централизация, до момента в който са зад кормилото. Малко по-точна и ясна преценка за това каква е пътната конюнктура, да бъдат доста по-толерантни на пътя и да се преценяват с това, че не са сами на пътя и освен към водачите, само че и към пешеходците. Те също са участници в придвижването ", прикани той.

Две деца и жена починаха в зверска злополука на пътя Пловдив-Пещера

Пътната полиция чака най-големият трафик по пътищата в страната за коледно-новогодишните празници да бъде на 1 и 2 януари идната година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР