Само през първата седмица от стартирането на процедурата за подобряване

...
Само през първата седмица от стартирането на процедурата за подобряване
Коментари Харесай

Министерството на растежа: 811 фирми са кандидатстваха за енергийна ефективност

Само през първата седмица от стартирането на процедурата за възстановяване на енергийна успеваемост 811 микро, дребни и междинни предприятия са кандидатствали за грантово финасиране по нея. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на нововъведенията и растежа.

Подадените планови оферти по новата мярка на Оперативна програма „ Иновации и конкурентоспособност “ са на стойност близо 84 млн. лева Общият бюджет на програмата е 136 млн. лева По процедурата ще бъдат подкрепени компании от преработващата индустрия – текстилни и шивашки, за произвеждане на самун, хлебни произведения, безалкохолни питиета, хартия, медикаменти, компютърна техника, за бутилиране на вода и други

В взаимозависимост от потребностите си компаниите могат да получат сред 25 000 лева и 150 000 лева безплатна поддръжка. Едно от изискванията за кандидатстване е да имат 50% лично присъединяване. Със средствата могат да се закупуват енергоспестяващи машини и уреди, както и да се направи съвременна изолираност на индустриалните бази. Така те ще понижат разноските си за електрическа енергия, природен газ, течни горива и други енергоносители.

Подаването на плановете по процедурата ще продължи до 23 май 2022 година в това число. „ Кандидатстването е оптимално улеснено за бизнеса “, увери шефът на Главна дирекция „ Европейски фондове за конкурентоспособност “ към Министерството на нововъведенията и растежа Илияна Илиева. Тя акцентира, че всички планове ще бъдат бързо оценени, като Комисията ще даде опция да бъдат отстранени всички грешки по плановите оферти и българските предприятията да получат финансиране.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР