Само през месеците май и юни в допълнителни обучения са

...
Само през месеците май и юни в допълнителни обучения са
Коментари Харесай

Над 9000 ученици са включени в допълнителни обучения


Само през месеците май и юни в спомагателни образования са взели участие към 6000 деца, което е рекордна интензивност от началото на плана, заяви Владимир Станчев, началник на плана и шеф на дирекция " Управление и осъществяване на планове " в МОН на работна среща с представители на районните ръководства на образованието.

Допълнителни образования по разнообразни образователни предмети се осъществят в 560 учебни заведения. Владимир Станчев изясни огромната интензивност с положителното взаимоотношение сред районните координатори и шефовете на учебни заведения, а също и с това, че уроците към този момент могат да се организират освен онлайн, а и присъствено в класните стаи.

Освен това децата и техните родители употребяват тази спомагателна подготовка, с цел да се показват по-добре на изпитите от националното външно оценяване и матурите. Математика и български език и литература са предметите, по които учениците най-често се включват в спомагателни образования. Областите Шумен, Монтана, Смолян, Сливен и Враца са с максимален брой деца, участващи в тези уроци.

От 1 юли стартираха и действия в детските градини и групите за наложително предучилищно обучение в учебните заведения. Те дават опция на още над 11 000 деца от уязвими групи в предучилищна възраст да получат спомагателни образования по български език по плана. Дейностите имат за цел да покачат готовността им за учебно заведение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР