Само през месеците май и юни от Сърбия е продадено

...
Само през месеците май и юни от Сърбия е продадено
Коментари Харесай

Анонимните от София: Балканите транспортират оръжие до Близкия изток с дипломатически полети


Само през месеците май и юни от Сърбия е продадено оръжие на Саудитска Арабия благодарение на 15 самолетни полета. Продаденото оръжие е 1700 тона, включващо муниции и разнообразни оръдия. Всички колета са били разказани като " дипломатическа поща ".

Това се споделя в документи на интернационалната хакерска група " Анонимните ", която е предоставена на белградското издание " Блиц ". Всички документи получихми с помощта на " Анонимните " от София, които по всяка възможност са хакнали уеб страницата на посолството на Азербайджан в България, прецизира изданието.

" Азърбейджанската " Silk Way Airlines " е водещата самолетна компания при трафика на оръжие. Всички покупко-продажби се договарят в дипломатическите задачи ", написа в документите.

" Silk Way Airlines " употребява самолети " Боинг 747 " и " Илюшин ", които всеки ден прелитат или пък се приземяват на Балканите и най-често на летищата в Белград, Ниш и София. Оръжейните колета от Балканите пътуват като дипломатическа поща и заради тази причина " дипломатическия полет " се употребява с привилегии. Това значи, че той е освободен от налози, само че най-важното той не предстои на инспекции ", се споделя в следствието.

Всички полети на " Silk Way Airlines " получават дипломатическо позволение и всяка страна издава позволение с времетраене - три часа преди и 72 часа след посочения час за политане. От Сърбия оръжейните колета най-често отиват в Саудитска Арабия. През месец май и юни е имало 8 полета до Афганистан. Във всеки един от полетите имало най-малко по 105 тона муниции. Най-често това са 1245 дървени сандъци, с по 56.4 кг. боеприпаси. В множеството колета има гранати и минохвъргачки ", се споделя в докуменнтите на " Анонимните " от България.

Сумите нормално се изплащат незабавно, само че от документите излиза наяве, че 30% от сумата се заплаща предплатено, а останалите 70 след доставката.

Има данни за всички балкански страни - за метода на превозване, произхода на оръжието и фирмите експортьорки. В множеството случаи се употребяват американски компании, които имат директни контракти с Азербайджан за над 300 млн. долари.

В дипломатическата документи има печати, показва се купувачът, който се задължава да не препродава оръжията.

Британската проверяваща мрежа " Armament Research Services ", която ревизира изгубените територии от Ислямска страна в Ирак и Сирия, откри, че терористите са употребявали хърватски револвери, съветски пушки, австрийски " Глог " и сръбски минохвъргачки. Там е намерено и оръжие, което е било закупено от Саудитска Арабия. В един от последните отчети на мрежата написа, че 17% от оръжията използавни от ИД са били от Балканите.
" Silk Way Airlines " употребява цивилен летища, без значение от военните цели на техните полети. Това опонира на разпоредбите, само че все пак те правят всеки ден сходни полети. В самолетите пътуват единствено водачът и неговият помошник. Маршрутите са ясно обрисувани. За Саудитска Арабия самолетите прелитат от време на време през България, Турция, Македония, Гърция и Египет. Всички страни дават дипломатически статут на тези полети. Към Саудитска Арабия, както и в останалите страни, самолетът пътува с оръжие, само че се приземява в Рияд като търговски полет, разкриват още " Анонимните ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР