Само през изминалото денонощие в Китай са починали 103 души

...
Само през изминалото денонощие в Китай са починали 103 души
Коментари Харесай

Коронавирусът взе най-много човешки жертви досега в рамките на денонощие

Само през миналото денонощие в Китай са умряли 103 души от пневмонията, предизвиквана от новия ковид, осведоми БГНЕС, базирайки се на Reuters.
Статистиката значи, че е доближат нов антирекорд във връзка с смъртността от вируса в границите на 24 часа. Досега най-смъртоносния ден беше неделя, 9 февруари, когато заболяването взе 91 жертви.
Властите в Китай оповестиха и за увеличение на броя на инфектираните. Регистрирани са 2097 нови случая, с което общия брой на носителите на болестта надвишава 42 000 души.
С жертвите от последното денонощие, умрелите стават общо 1011. Властите в Китай настояват, че до момента има над 2200 излекувани от вируса, а смъртността при инфектираните е 3,07 на 100.
Извън Китай има 319 регистрирани случая на инфектирани с вируса, като броят на приносителите му на борда на японския круизен транспортен съд Diamond Princess се удвои. Изследванията демонстрираха, че на първокласния кораб има най-малко 135 инфектирани, което е с 65 повече от до момента откритите случаи. Корабът е под карантина, а носителите на вируса се извеждат от специфични екипи и се настаняват в лечебни заведения.
Междувременно Филипинските авиолинии (PAL) и " Себу Пасифик " оповестиха, че стопират всички полети от и до Тайван, заради опасения от разпространяване на ковид от Китай,. Бюрото по имиграция на Филипините разгласи, че се постанова възбрана за пътешестване до Тайван, която влиза в действие неотложно. Досега възбрана имаше за Китай, Хонконг и Макао.
Филипинците и чужденците, които имат статут на непрекъснато пребиваващи, ще бъдат допускани във Филипините от Тайван, само че ще се изисква да отидат в Бюрото по оценка на карантината, с цел да бъдат прегледани.
Тайван и Китай имат мощни стопански и културни връзки, което прави предаването на вируса по-вероятно. Засега в Тайван има доказани 18 случая. Световната здравна организация счита Тайван за част от Китай в оценките си на зоните с висок риск.
За филипинците Тайван е доста позната и употребена дестинация. Около 115 хиляди работят там, най-вече във заводи и като домашна прислуга.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР