Само през 2018 г. Теленор отчита спестени над 143 тона

...
Само през 2018 г. Теленор отчита спестени над 143 тона
Коментари Харесай

Теленор спести над 143 тона хартия през 2018 г.

Само през 2018 година Теленор регистрира спестени над 143 тона хартия, с помощта на увеличаващия се брой на потребителите, които се възползват от електронните версии на фактурите в бизнес портала на оператора или през приложението MyTelenor.

Вследствие на напъните на оператора за по-отговорно потребление на естествените запаси единствено за една година компанията съумява да понижи с 8% по отношение на 2017 година количеството на употребяваната хартия, както и да намали с 50% потреблението на хладилни сътрудници и да означи 7% спад в излъчванията на въглероден диоксид. Това излиза наяве от Доклада за стабилно развиване на Теленор за 2018, който телекомът разгласява за осма поредна година.

Към момента 27 от базовите станции на Теленор са хибридни и при положителни условия употребяват слънчева или вятърна сила. През миналата година потреблението на зелена сила се е покачило с 13%, като по този метод доста са понижени и отделените парниковите газове и атмосферните замърсители.

В същото време, през 2018 година операторът отбелязва и доста понижение на потреблението на електричество, спестявайки близо 372 МВч, като бележи 14% спад на потреблението в офисите и 23% - в склада. Оптимизацията и постигането на висока успеваемост при базовите станции пък води до минимално нарастване от 9% на употребяваната сила от 2015 година насам, в случай, че операторът осъществя над 500% растеж в преноса на данни за същия интервал.

Теленор продължава да събира и предава за преработване излязло от приложимост електрическо и електронно съоръжение и излезли от приложимост телефони и аксесоари. През 2018 година в магазините на Теленор бяха събрани за преработване 4,5 пъти повече мобилни телефони и 2,5 пъти повече аксесоари спрямо миналата година.

Теленор разгласява своите Доклади за стабилно развиване от 2010 година насам, с което извършва уговорката си от време на време да регистрира напредъка си в посока корпоративна обществена отговорност. Компанията поддържа начинания, които са с публичен отзив и значителност и са устойчиви във времето.

Стъпка към постигането на поставените цели в региона на корпоративната обществена отговорност е програмата " Open Mind " за професионално развиване и обществена интеграция на хора с увреждания, която компанията осъществя за четвърта поредна година. Тя има за цел да промени цялостното отношение към хората с разнообразни благоприятни условия и да покаже, че те са пълноценна част от нашето общество. В рамките на две години участниците в програмата работят по съответни планове в Теленор, а компанията им обезпечава отворена и налична работна среда и съответното за заеманата позиция финансово заплащане.

През 2018 година Теленор продължи да развива акцията за " Безопасен интернет ", разширявайки обсега й както във връзка с по-голям брой подготвени деца, по този начин и посредством организирането на спомагателни интензивности, посредством които да доближи до по- необятна публика. В рамките на програмата през 2018 година сполучливо минаха през образования за онлайн сигурност над 2500 деца от 28 учебни заведения в 15 града.

Можете да се запознаете в елементи с Доклада тук .
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР