Само през 2017 г. са се потвърдили 33 1989 случая

...
Само през 2017 г. са се потвърдили 33 1989 случая
Коментари Харесай

Много Се Пазете! Спин-Ът Е Отживелица! Друга Страшна Болест Се Сее Наред По Полов Път!

Само през 2017 година са се удостоверили 33 1989 случая на сифилис в 28 страни, добавя основаният в Стокхолм здравен орган.

ECDC разяснява, че по-незащитеният секс и по-рисково полово поведениесред гейовете, бисексуалните и транссексуалните хора, са най-много виновни за повишението.

Две трети от новите случаи са обявени измежду тях, се споделя в отчета, като се прибавя, че заболеваемостта от сифилис доближава своя връх при мъжете на възраст сред 25 и 34 години.

Докато случаите измежду хетеросексуалните мъже се усилват умерено всяка година и съвсем по никакъв начин измежду дамите, измежду хомосексуалните броят на случаите нараства от малко над 5000 през 2010 година до 15 309 през 2017 година

В Западна Европа случаите се удвояват. ECDC отбелязва забележителни разлики сред страните, като Германия, Англия, Исландия, Ирландия и Малта са очевидци на повече от двойно нарастване на случаи през последното десетилетие. Естония и Румъния обаче регистрират спад от 50% или повече през същия интервал.

Здравният орган изяснява, че през последното десетилетие се следи понижен боязън от заразяване с ХИВ - вируса, който може да аргументи СПИН - защото в този момент медикаментите могат да се оправят с заболяването, а тези, които се заразяват с ХИВ, нормално са със междинна дълготрайност на живот. Новите медикаменти също могат доста да понижат риска от предаване на ХИВ, когато се одобряват от хора с висок риск.

В резултат на това, повече хомосексуални вършат секс с доста сътрудници и без презервативи, което ги слага в по-висок риск от заразяване и с други инфекции, излъчени по сексуален път.

" Съществува ясна връзка сред половото рисково държание и риска от сифилис и други заболявания, излъчени по сексуален път ", предизвестява Андрю Амато-Гаучи, началник на програмата ECDC за ХИВ, ППИ и вирусен хепатит.

Използването на презервативи " би трябвало да се усили ". Той добавя, че с цел да се промени наклонността, здравните управляващи би трябвало да " предизвикват хората да употребяват презервативи поредно с нови и инцидентни сътрудници ".

Амато-Гаучи приканва също за постоянни прегледи за полово здраве, изключително измежду хората с по-висок риск от инфекции.

Сифилисът може да има тежки затруднения и при мъже, и при дами, в случай че не се лекува, в това число мъртво раждане и гибел на новородени. Сифилисът е една от водещите аргументи за загубата на бебета в международен мащаб през 2016г. Заболяването също усилва риска от заразяване с ХИВ.

Докладът на ECDC е откакто Световната здравна организация разгласи предишния месец, че всеки ден към един милион души по света се заразяват с инфекции, излъчени по сексуален път.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР