Само преди седмица Мъск настоя американското правителство да поеме поне

...
Само преди седмица Мъск настоя американското правителство да поеме поне
Коментари Харесай

Мъск отсече: Да, ще плащам за Starlink в Украйна колкото трябва!

Само преди седмица Мъск настоя американското държавно управление да поеме най-малко част от разноските за Starlink за украинските военни. Това се случи в среща на Мъск с представители на Департамента по защита, като се аргументирал, че разноските са доста огромни. Изчисленията демонстрират, че до края на тази година ще са нужни 120 млн. $ и близо 400 млн. $ за още една година.

 

Мъск не се отхвърли тогава да оказва помощ, само че изиска и помощ от американската страна. Една от аргументите е, че немалка част от терминалите биват унищожавани във войната и SpaceX постоянно изпраща " хиляди терминали ", с цел да ги размени. Освен това тези терминали употребяват доста повече трафик от средностатистическия клиент на Starlink, което в допълнение натрупа разноски. И още: компанията влага по 20 млн. $ месечно в допълнение, с цел да отбрани системата от хакерски офанзиви и опити за заглушаване.

 

Неотдавна Илон Мъск предложи собствен вид за реализиране на мир в Украйна. В него той предвиждаше Киев да се съгласи, някои от завзетите територии от съветската войска да останат по този начин. Това възмути украинците, някои даже го упрекнаха, че е минал на страната на Кремъл.

Мъск опроверга сходна версия и потърди, че в никакъв случай няма да одобри нападателната политика на Путин и противозаконните военни дейности на неговата войска.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР