Само преди няколко месеца се радвахме лудо на постижението на

...
Само преди няколко месеца се радвахме лудо на постижението на
Коментари Харесай

Да гребеш сама 70 дни в Атлантическия океан

Само преди няколко месеца се радвахме бясно на достижението на татко и наследник Максим и Стефан Иванови , които първи прекосиха Атлантическия океан с гребна лодка от изток на запад в разгара на сезона на ураганите.
 Стефан Иванов, Максим Иванов и Атлантическия океан, който прекосиха с лодката си Neverest
Съдбата обича смелите. Смелите българи също

Стефан и Максим Иванови прекосиха Атлантическия океан с лодката си Neverest

Изглежда бурните води на Атлантика са притегателни освен за тях, тъй като преди дни още един връх бе усъвършенстван. 21-годишната Джасмин Харисън от Северен Йоркшир стана най-младата жена, прекосила океан сама с гребна лодка.

Тя взе участие в предизвикването Talisker Whisky Atlantic Challenge дружно с още 30 души. Те потеглят през декември 2020 година от Сан Себастиан в Ла Гомера на Канарските острови, Испания, а крайната точка е британското пристанище в Антигуа и Барбуда на Карибските острови.

Only 3,000 miles to go!

Check out my Фейсбук page for the latest updates
— Jasmine Harrison (@rudderlymad)
Харисън гребе сама в продължение на 70 дни, 3 часа и 48 минути и изминава общо 4800 километра в Атлантическия океан. Вдъхновение да се включи в това премеждие получава през 2018 година, когато преподава плуване на Карибите и следи от близко финала на конкуренцията.

Джасмин взема решение, че желае да изпита тази страст и да въодушеви други младежи да преследват фантазиите си, както се е случило със самата нея преди време, предава CNN.

" Няма нищо по-хубаво от това да съумяваме да се измъкнем от нещата, които ни заобикалят - обществените мрежи, неприятните вести, безусловно от всичко ", разяснява още тя.

Младата дама споделя в обществените мрежи някои от прекарванията си по време на дългото напредване в Атлантическия океан. Като да вземем за пример че за малко е избегнала удар със сондажен транспортен съд, на два пъти се е преобръщала със своята 550-килограмова лодка , а до момента в който гребе, е изяла забележително количество течен шоколад и фъстъчено масло.
 Давид Венцъл, върхът за плуване под лед и какъв брой устоя чешкият плувец
Когато ледът не може да те спре да плуваш за връх

Настръхнахме единствено като го гледаме

Предишната най-млада жена, прекосила сама с гребна лодка Атлантическия океан, е 22-годишната Кейти Спотц. При мъжете върхът към момента се държи от Лукас Хейсман, който е единствено на 18 години, когато през 2019 година приключва същото предизвикването.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР