Само преди няколко години семейство Саклер е известно с това,

...
Само преди няколко години семейство Саклер е известно с това,
Коментари Харесай

Семейството зад фармацевтична империя, съдено в почти всички щати, което все още управлява милиарди

Само преди няколко години семейство Саклер е известно с това, че употребява огромна част от средствата си в поддръжка на изкуството, а техни дарения са правени за световноизвестни институции и музеи от Харвард и Оксфорд, до Музея на изкуствата " Метрополитън " и Лувъра.

През 2016 година обаче в Щатите 42 000 души изгубват живота си след предозиране с опиоиди или наричани още опиати. Това е връх спрямо която и да е предишна година, а името на семейството се оказва забъркана в това. Причината е, че в 40% от тези случаи като причина за гибелта се показва потреблението на опиоид, постановен по рецепта.

Година по-късно от американското министерство на опазването на здравето сигнализират за това и стартират инспекции, част от които са ориентирани към компанията Purdue Pharma, зад което стоят Саклер. А те към същия интервал разполагат с чисто положение от 13 милиарда $, описват от Forbes в своя обява.

Допреди това производителят е малко прочут, само че след редица изявления в американски издания погледите се насочват към производителя на така наречен опиоид OxyContin. Така към 2017 година 10 щата стартират правосъдни каузи против фармацевтичния производител поради подвеждащи реклами на техните медикаменти и хипотетична роля в наклонността за разпространяване на използването на опиоиди.

Към края на предходната година общо 48 американски щата съдят Purdue Pharma и семейство Саклер, като останалите два щата - Оклахома и Кентъки, също готвят каузи против тях. По към 24 от тях още през предходната есен от сдружението съумяват да реализират правосъдни съглашения, съгласно които би трябвало да платят към 3 милиарда $ в границите на идващите 7 години.

Заедно с това компанията подава молба за оповестяване в неплатежоспособност за тя да бъде трансформирана в сдружение с публично потребна цел. Година по-късно или през този октомври от американското министерство на правораздаването потвърдиха, че Purdue Pharma е била приета за отговорна по обвиняванията в закононарушение, като петима членове от семейство Саклер ще платят 224 милиона $ под формата на санкции.

Към края на предходната година притежателите на производителя се отхвърлят от активите на компанията Purdue Pharma " в интерес на ищците и американците ". Така допреди това най-ценният актив на семейството към този момент не е в нейните ръце. На доктрина това деяние, както и изплатените до момента милиони по правосъдните съглашения биха означавали, че Саклер към този момент са изгубили забележителна част от благосъстоянието си.

Всъщност от Forbes пресмятат, че всички членове на фамилията, които са към 40 и са управлявали част от активите, разполагат с чисто положение от към 10,8 милиарда $. Голяма част от тези средства са вследствие на насъбраните облаги от Purdue Pharma сред 2008 и 2017 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР