Само преди няколко дни от Бъкингамския дворец официално потвърдиха, че

...
Само преди няколко дни от Бъкингамския дворец официално потвърдиха, че
Коментари Харесай

Тези 7 годежни пръстена в кралското семейство ще ви впечатлят

Само преди няколко дни от Бъкингамския замък публично потвърдиха, че принц Хари е направил предложение на своята изгора. Избраницата на принца - американската актриса Меган Маркъл, сияе от благополучие с елмаз на безимения пръст.

Нека да си спомним какви пръстени красяха и не престават да красят ръцете на невестите на кралското семейство на Англия.

Оказва се, че някои от тях не се отличават с изискан и лукс, а с аристократична невзискателност.

1. Кралицата-майка

Елизабет Боуз-Лайън получи пръстен с огромен сапфир, заобиколен от диаманти, като подарък от бъдещия си брачен партньор. Скоро по-късно Елизабет сменя луксозното украшение с къде-къде по-скромно с огромна перла. Това е умно решение в тежко за Англия време.



2. Уолис Симпсън

На два пъти разведена, американската актриса бе мотив крал Едуард VII да се откаже от трона. Тя обожавала ярките бижута.

Любим й бил пръстен от злато с огромен изумруд 19.77 карата. От вътрешната страна имал надпис „ Сега ни си принадлежим 27х36”. Именно на 27 октомври 1936 година Едуард VII прави предложение на Уолис.



3. Кралица Елизабет II

Сложно е да бъдеш мъж на кралицата. Принц Филип, херцог Единбургски, се оправя с тази задача към този момент 70 години. Диамантите на годежната халка на Елизабет са взети от тиарата на майката на Филип, принцеса Алиса.

И през днешния ден кралица Елизабет носи бижуто от платина, допълвано от сватбения пръстен от уелско злато.



4. Принцеса Даяна

Лейди Ди едно време получи неповторима за дамите в кралското семейство опция – да избере сама своя годежен пръстен. Принц Чарлз й предлага през 1981 година цяла серия пръстени от Garrard. Даяна се стопира на украшение от бяло злато с цейлонски сапфир, заобиколен от диаманти.



5. Камила Паркър

За втория си брак Чарлз избира пръстен с елмаз, който по-рано е принадлежал на неговата баба – кралицата-майка. Оказва се, че бижуто е с огромен правоъгълен камък – едно от най-скъпите, които една жена от кралско семейство може да има.



6. Кейт Мидълтън

Когато принц Уилям най-сетне направи предложение на Кейт, се оказа, че той не е религиозен. Той подари на възлюбената си най-разпознаваемия пръстен със сапфир – този, който е принадлежал на майка му.

Бракът сред Даяна и Чарлз не може да се дефинира като благополучен. Уилям обаче не е религиозен...



7. Меган Маркъл

Отново американка и то актриса. Освен това и разведена, само че извънредно красива. Хари е най-младият от принцовете, тъй че да се отхвърля от трона няма да се наложи.



Източници, близки до кралското семейство, настояват, че дизайнът на годежния пръстен е план на самия Хари. Състои се от три диаманта, два от които са принадлежали на починалата принцеса Даяна.

Това сантиментално бижу евентуално ще послужи като амулет и ще донесе на Меган всенародната обич.



Източник: profit.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР