Само преди няколко дни на второ четене ресорната комисия прие

...
Само преди няколко дни на второ четене ресорната комисия прие
Коментари Харесай

Депутатите решиха: Удълженият бюджет ще действа до края на юли

Само преди няколко дни на второ четене отрасловата комисия одобри миналогодишният бюджет да важи до края на идващия месец. В редакцията на текстовете записаха да не бъдат употребявани парите, насъбрани в Сребърния фонд. Най-ниската заплата на държавен чиновник ще бъде 780 лв., взеха решение още депутатите в комисията.

 

Удължаването на бюджета обезпечава опция за осъществяването на разноски и даването на прехвърляния на първостепенните разпоредители с бюджет, при изискванията на неприети бюджетни закони за 2023 година и при отчитане на влезнали в действие актове на Народното събрание, на Министерския съвет и други нормативни административни актове, които плануват спомагателни или понижени бюджетни средства.

 

С снадки бюджет се усилват пенсиите от юли по швейцарското предписание, както и до момента. Минималната пенсия става 523.04 лв., а оптималният размер на обезпечените вземания при банкрут на работодателя - 1950 лв..

 

С удължаването на бюджета се подсигурява и помощ от 300 лв. на година за родителите с деца във втори, трети и четвърти клас.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР