Само преди дни започна данъчната кампания в София. Ето няколко

...
Само преди дни започна данъчната кампания в София. Ето няколко
Коментари Харесай

Как да платим данъците си без да губим време и да плащаме допълнителни такси?

Само преди дни стартира данъчната акция в София. Ето няколко потребни съвета по какъв начин може да спестите от такси, да спечелите време и в това време да сте изрядни данъкоплатци. Съветите са меродавни и за останалите общини.

Освен в данъчните служби, данъци могат да се платят през страниците на Столичната община и през страницата на Национална агенция за приходите, посредством Интернет банкиране и на касата на Easy Pay, където обаче се заплаща и такса. Такса се заплаща и при Интернет банкирането.

" Отчетено е, че сме в комплицирана икономическа конюнктура и не е желателно да натоварваме ненужно хората и бизнеса с спомагателна данъчна тежест “, разяснява заместник-кметът Дончо Барбалов пред БНР.   

Ако налозите се платят в цялостен размер до края на април, жителите на града могат да употребяват 5% отстъпка от налога върху моторните транспортни средства и налог здания.

Без такси и комисионни по електронен път могат да се платят данъците през страницата на Столичната община. Това могат да създадат всички, които имат издадени кредитни или дебитни карти от български банки. Необходим е ПИН код, който се издава от данъчните служби в регионите на града, с ПИК, публикуван от Национална агенция за приходите или с електронен автограф на лицето, което ще заплаща. 

Друг вид е през финансови институции - банки и платежни сътрудници, прецизира заместник-кметът на София. 

В данъчните отдели задълженията към общината може да се заплащат в брой. 

Данъците могат да се внасят и на вноски. За МПС и налог здания вноските са две – до края на юни и до края на октомври, за такса боклук първата вноска е до края на април, втората - до края на юни,, третата – до края на септември и четвъртата – до края на ноември. 

През първото денонощие, в което беше открита данъчната акция в София, столичани са платили общо 282 221 лева локални налози и такси, оповестяват от дирекция " Общински доходи “ към Столична община.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР