Само преди ден Габриел заяви, че разговорите не са в

...
Само преди ден Габриел заяви, че разговорите не са в
Коментари Харесай

ГЕРБ размразиха преговорите, срещат се с мандатоносителя ПП-ДБ за правителство

Само преди ден Габриел съобщи, че диалозите не са " в ледена ера " и изиска промяна на имената в проектокабинета, а зам.-шефът на ГЕРБ Томислав Дончев прикани ПП-ДБ да сменят метода.

Първи без коментар кабинета на Росен Желязков напуснаха водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, заместникът му Томислав Дончев, ръководителят на парламентарната група Десислава Атанасова, а след нея и Мария Габриел, заяви.

Срещата напусна и съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков, а на диалозите към 12 часа продължаваха да бъдат Асен Василев, Николай Денков, съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов. Засега не е ясно какви съответни условия са сложени от ГЕРБ и какви отстъпки са подготвени да създадат " Продължаваме промяната- Демократична България ".

Преди срещата номинираният за министър председател Николай Денков увери. " Да, има топене ".

И от ПП-ДБ, и от ГЕРБ видяха във вчерашните събития опит да бъде провалено основаването на постоянно държавно управление, визирайки изнесените данни от спецслужбите, разобличаващи Политическа партия, че утвърждението на назначения на ръководителите на ДАНС и разузнаванията не се утвърждават и съгласуват с непознати посолства. 

Денков още веднъж посочи нуждата от постоянна власт. 

" Това, което сега виждаме, е един опит да бъде неодобрено решението на гласоподавателите ", произнесе се мандатоносителят.

За водача на ГЕРБ Бойко Борисов, диалозите би трябвало да продължат, " тъй като хаосът в страната към този момент е цялостен и тук не става въпрос за персони даже, правосъдната промяна си има цена ".

И още веднъж удостовери формулата за експертен кабинет, която обаче остава под въпрос.

Преди " размразяването " стана ясно от Денков, че Политическа партия не са склонни да се съгласят Асен Василев да липсва от предстоящ кабинет.

" Не е толкоз елементарно да се откри министър на финансите, който да може да свърши работа при тези сложни условия ".

Въпреки че Борисов акцентира, че е значима поддръжката на Движение за права и свободи за държавно управление, с цел да се случи конституционната промяна, Мустафа Карадайь изцяло изключи в него да вземат участие " Продължаваме промяната " макар позицията на придвижването за потребността от постоянно държавно управление.

" Аз не мисля, че подобен вид хора би трябвало да бъдат овластени. Ако вие желаете да бъдат съучастници в този развой, ние няма по какъв начин да бъдем съучастници ".

От " Възраждане " приканиха за връщане на мандата и предварителни избори.

Българска социалистическа партия са поредни в позицията си, а от " ИТН " също се възпротивиха и обявиха, че няма да поддържат подобен кабинет. Депутатът Станислав Балабанов съобщи, че " очевидно тези две обединения вървят към извънредно уродливо държавно управление ".

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР