Само преди 9-ти септември МВР и здравното министерство са били

...
Само преди 9-ти септември МВР и здравното министерство са били
Коментари Харесай

Цитат на деня: Само преди 9-ти септември МВР и здравното министерство са били в едно

Само преди 9-ти септември Министерство на вътрешните работи и здравното министерство са били в едно. С тези думи ръководителят на Българския лекарски съюз Венцислав Грозев разяснява през днешния ден по Българска национална телевизия заканата на премиера Бойко Борисов да стартират всеобщи инспекции за истиността на болничните.

Според него има задоволително други контролни органи в самата система на опазването на здравето, с цел да се постанова да се вършат инспекции взаимно с органите на МВ. " За мен това звучи доста екстравагантно. Не болничните са дневният ред на обществото в областта на опазването на здравето ", счита доктор Грозев.

Той разясни, че от лекарския съюз са декларирали воля за промени в опазването на здравето, като са дали и съответни оферти на политиците. " Не всички оферти са неглижирани. Където са се вслушали в мненията ни, нещата вървят ", заключи доктор Венцислав Грозев.

Председателят на БЛС добави, че системата на болничното опазване на здравето е консервативна и хубаво измененията да апочнат отдалеко и с пилотни модели, с цел да се види техният резултат.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР