Само преди 6 месеца бившият енергиен министър твърдеше, че за

...
Само преди 6 месеца бившият енергиен министър твърдеше, че за
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Започва ремонтът на ПАВЕЦ Чаира

Само преди 6 месеца някогашният енергиен министър твърдеше, че за ремонта на централата ще са нужни сред 2 и 3 милиарда лева, напомни Мирчев като съобщи, че тази сума е нереалистична и подухва единствено едно - някой от служебното държавно управление на президента Румен Радев е решил " да се пообогати " от ПАВЕЦ-а.

 

Новината за започването на рехабилитацията идва след вчерашното изнесено съвещание на енергийната комисия в Народно събрание, което се организира в региона на ПАВЕЦ-а. 

 

Като последващи цели са заложени създаване на два нови ПАВЕЦ-а и разширение опциите на " Чаира ". Това ще бъде приоритет поради значимостта им за енергийната ни система.

 

В началото на месец октомври Кирил Петков съобщи, че се работи по въпроса ПАВЕЦ “Чаира ” да стартира още веднъж работа преди 2035 година, откакто по към момента неразбираеми аргументи мощностите на помпено-акумулиращата водноелектрическа централа стопираха напролет на предходната година, след стартирането на една от турбините след 3-годишен планов ремонт. 

 

ПАВЕЦ " Чаира “ е най-голямата помпено-акумулираща централа в югоизточна Европа. Захранва се с водите на язовир „ Чаира “ в помпен режим и на язовир " Белмекен “ в генераторен. Собственост на Националната електрическа компания.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР