Само по NOVA говори мъжът, счупил плочата на Паметника на

...
Само по NOVA говори мъжът, счупил плочата на Паметника на
Коментари Харесай

Мъжът, счупил плочата на Паметника на Съветската армия: Не се срамувам и не съжалявам!

Само по NOVA приказва мъжът, счупил плочата на Паметника на Съветската войска в София. 61-годишният Светлозар Раянов е безапелационен, че не се срами и не съжалява за постъпката си. Признава обаче, че се опасява, тъй като от през вчерашния ден чете доста крайни мнения по собствен адрес.

„ Мотивира ме моята неотстъпчивост към войната. Мотивира ме речна на Путин, който втвърди тона в тази война, както и дейностите на госпожа Митрофанова, която сервира цветя на този монумент в навечерието на годишнината от войната. Спонтанно взех решение, че би трябвало да направя нещо, да изразя своите оскърбление и отвращение ”, сподели пред камерата на NOVAСветлозар Раянов.Той работи като преводач от немски език.

Решил го непринудено предходната вечер. Казва обаче, че преднамерено не отишъл през нощта, а на идната заран към 9:30 часа. „ Надписът на тази плоча е историческа неистина ”, безапелационен е Раянов.Осъзнава, че това е вандализъм. „ Съжалявам, че се стигна до такава степен да нямам различен честен избор, с изключение на да го направя. Нямах различен избор. Направих го от морални съображения ”, безапелационен е той.

След като блъснал с чук плочата се качил в колата си и потеглил към у дома. Разказва, че 10 минути по-късно получил позвъняване от чиновник на Министерство на вътрешните работи. Признал за стореното, тъй като бил сниман от камери. По молба на служителя на реда Раянов се върнал при паметника, с цел да бъде задържан.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР