Само по една доза ваксина за хората, преболедували коронавируса –

...
Само по една доза ваксина за хората, преболедували коронавируса –
Коментари Харесай

Франция предлага само една доза от ваксина за прекаралите COVID

Само по една доза ваксина за хората, преболедували ковид – такава рекомендация насочиха френските здравни управляващи. Целта е да се усъвършенства имунизацията в страната.

Франция е първата страна, която предлага слагането на единствено една вместо нормалните две дози ваксина. Според учените тя ще служи за " припомняне " на имунната система на човек, който към този момент е изкарал COVID-19. Засега обаче става дума за рекомендация, която държавното управление ще прегледа.

Остава паниката от разпространяването на новите разновидности на вируса. Броят на инфектираните с южноафриканския и бразилския вид се усилва, като за последните 4 дни е евентуално 4-5% от всички нови случаи.

Департамент в североизточна Франция е под паника, откакто за последните 4 дни там са регистрирани 300 случая на южноафриканския и бразилския вариант. В Мозел сигнализират: лечебните заведения са претъпкани. Местни политици приканиха за цялостна районна карантина и евакуиране с една седмица по-рано на ученическата почивка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР