Само петима лекари ще има в 49-то Народно събрание. Това

...
Само петима лекари ще има в 49-то Народно събрание. Това
Коментари Харесай

Само шестима медици влизат в парламента

Само петима лекари ще има в 49-то Народно заседание. Това демонстрират резултатите досега от изборите, извършени на 2 април. Възможно е обаче това класиране да се промени при окончателното оповестяване на резултатите от ЦИК, както и при вероятно разбъркване на листите поради определени от две места депутати.

Засега изрично депутатите са пулмологът доктор Александър Симидчиев от „ Продължаваме промяната-Демократична България “, началникът на Отделението по анестезиология и интензивно лекуване в МБАЛ-Смолян доктор Красимир Събев, някогашният здравен министър проф. Костадин Ангелов и доцент Лъчезар Иванов от ГЕРБ, както и доцент Джевдет Чакъров от Движение за права и свободи.

Имунологът проф. Андрей Чорбанов от „ ИТН “ също ще бъде още веднъж народен представител, откакто партията му прескочи четирипроцентната преграда. В Народното събрание влиза и началникът на кабинета на здравния министър Асена Сербезова – доцент Васил Пандов, който обаче е правист.

Депутатските си места обаче изгубиха някогашният ръководител на здравната комисия доцент Антон Тонев и доктор Таня Андреева от „ ПП-ДБ “, както и проф. Георги Михайлов от Българска социалистическа партия. Извън Народното събрание останаха и лидерът на листата на Движение за права и свободи в Габрово – кинезитерапевтът Юсеин Вейселов, както и доцент Силви Кирилов, който водеше „ ИТН “ в Хасково.

Бившият здравен министър доктор Илко Семерджиев и лекарят, общински консултант и ръководител на Районната гилдия на БЛС в Монтана доктор Людмил Джурджов от ГЕРБ не съумяха да се преборят за народни представители, а проф. Асен Балтов, който получи задоволително поддръжка, самичък се отхвърли от Народното събрание.

„ Искам да благодаря на всички, които ме поддържаха, като претендент за депутат от листата на ГЕРБ-СДС за 49 Народно събрание. Поради нормативни ограничавания, обаче националният представител няма право да бъде на различен трудов контракт, даже и да е доктор. В този смисъл взех решение да се откажа от депутатското си място, тъй като смятам, че ще бъда по-полезен за хората и обществото като лекар- ортопед травматолог. Надявам се хората, които са ме подкрепили да не бъдат разочаровани, тъй като по-голяма част от тях са мои пациенти, другари, които знаят, че идеята ми в живота е да оказвам помощ на хората, без значение дали е на болничен или парламентарен терен. Благодаря на всички за поддръжката! Успех на всички сътрудници в 49 Народно събрание “, написа нощес проф. Балтов във фейсбук.

Под чертата за влизане в Народното събрание останаха доктор Петър Москов, доктор Ваньо Шарков, някогашният шеф на МБАЛ „ Св. Мина “-Пловдив доктор Галина Карауланова и гастроентерологът доктор Йосиф Новаков от КОД; психиатърът доктор Цветеслава Гълъбова, някогашният зам.-министър на опазването на здравето Лидия Стойкова-Чорбанова и неврологът доктор Николай Бекяров от „ Левицата! “, както и някогашния шеф на НЗОК проф. Петко Салчев, който водеше листата на групировката на Ива Митева и Любомир Каримански „ Заедно “ в 24 МИР-София.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР