Само парите са причината в Пловдив да няма все още

...
Само парите са причината в Пловдив да няма все още
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив разкри защо градът все още няма модерен стадион

Само парите са повода в Пловдив да няма към момента съвременен стадион. Това разгласи кметът на града Иван Тотев пред камерата на Plovdiv24.bg. " Първо, нашите упования са прекомерно огромни, което не кореспондира на демографското равнище на града. От друга страна, покупателната опция на хората тук не е такава, че да можем да устояваме такива игрища ", посочи градоначалникът.

Ето какво още сподели Тотев по тематиката за стадионите в града: " Нито един предприемач, вложител или президент на клуб не е намерил бизнес логиката да се строи нов и съвременен стадион. Надявам се господин Самуилов да успее. Имайте поради, че той е човек, който чудесно знае, че това, което е вложил, съвсем несъмнено няма да успее да си го върне. Наясно е с това, само че има огромно сърце и по тази причина ще направи стадиона на футболен клуб Ботев. На нас ни трябват такива хора – които да имат пари и огромни сърца ".

" Това е и главният проблем за стадион " Пловдив “. Няма такава банка, институция или бизнеспартньор, който ние да успеем да убедим, че ще си върне парите. Когато седнем да пием бира в кръчмата, или на лайкучката, където играят шах и карти – там е доста елементарно. Но когато седнеш на масата с хората с белите ризки, с вратовръзките, химикалите и калкулаторите, виждаш, че това нещо не става ".

" Иначе съм оптимист за стадион " Тодор Диев “. Може би това е единственият стадион, при който да има някаква икономическа логичност в Пловдив и който би възвърнал инвестицията си. Там им осигурихме комерсиална зона и сме положили нужните старания. Пътят към стадионите е концесия и да се намерят хора, които могат да я изпълнят ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР