Само пълното изтегляне на руските войски ще доведе до траен

...
Само пълното изтегляне на руските войски ще доведе до траен
Коментари Харесай

Зеленски: Само пълното изтегляне на руските войски ще доведе до траен мир

Само цялостното евакуиране на съветските войски ще докара до дълготраен мир . Това уточни в речта си украинският президент Володимир Зеленски пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, посочи Би Би Си.

Докато някои интернационалните наблюдаващи спекулират по отношение на отстъпките, които Украйна ще би трябвало да направи за спокойно съглашение с Русия, Зеленски още веднъж изрази безкомпромисната си позиция, че единствено цялостното евакуиране на съветските войски от Украйна може да подсигурява дълготраен мир.

Първо: цялостно евакуиране на всички съветски войски и военни формирования, в това число съветския Черноморски флот или каквито и да е дървено корито, които той ще остави по време на войната, както и евакуиране на всички съветски наемници и квазивоенни формирования от цялата суверенна територия на Украйна в границите на интернационално приетите ни граници от 1991 година

Това уточни президентът на Украйна.

Второ: цялостно връщане на Украйна на ефикасния надзор върху цялата ни държавна граница и изключителна икономическа зона в Черно море, Азовско море и Керченския пролив. Само осъществяването на тези две точки ще докара до заслужено, надеждно и цялостно преустановяване на военните дейности.

Зеленски е на аудиенция в Съединени американски щати за годишната сесия на Организация на обединените нации. Той се пробва да получи нов пакет от помощ.
 Зеленски: Терористите нямат право да имат нуклеарно оръжие Обновена
Зеленски: Терористите нямат право да имат нуклеарно оръжие

Украйна търси поддръжка за своята формула за мир

Във вторник, говорейки в Организация на обединените нации, президентът Володимир Зеленски сподели, че Русия употребява храната като оръжие против цивилизования свят. " Тревожно е да забележим по какъв начин в този миг някои в Европа трансформират солидарността в политически спектакъл и вършат трилър от зърното ", сподели Зеленски.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР