Само от три основни съставки пригответе един много вкусен и

...
Само от три основни съставки пригответе един много вкусен и
Коментари Харесай

САМО ТРИ съставки и 5 минути: Най-популярният десерт тази пролет, всеки може да го направи

Само от три съществени съставки пригответе един доста апетитен и освежаващ десерт, който ще обожавате освен тази пролет, само че и през идващото лято. А феновете на  сладоледените десерти  могат да го подготвят целогодишно със замразени плодове по усет.

Имате потребност единствено от три съществени съставки, плодове, кондензирано мляко и сладкарска сметана, с цел да можете да извършите домакински сладолед единствено за 5 минути по доста елементарен и елементарен метод. След това просто би трябвало да го оставите във фризера да стегне, а тези, които обичат кремообразни десерти в чаша, могат да го хапнат незабавно.

 десерт от 3 съставки

Кондензирано мляко можете да намерите в съвсем всеки супермаркет, само че можете да го приготвите и вкъщи. Ние използвахме към 10 ягоди и един банан, само че можете да употребявате всеки различен плод, който харесвате, или даже сушени плодове, авансово хидратирани. Ето какво ви би трябвало:

Домашен сладолед за 5 минути

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ: 

8-9 ягоди 1 банан 200 мл сладкарска сметана с 33% масленост 6 супени лъжици кондензирано мляко Ако приготвяте домашно кондензирано мляко, за 400 г ще ви трябват следните съставки: 30 г масло, 60 г пудра захар, 200 г изсъхнало мляко, 120 мл преварена вода и 1 чаена лъжичка ванилия.

ПРОЦЕДУРА: 

 ягоди и банани

Измийте плодовете и отстранете листата, след което ги нарежете на по-малки части, които да се поберат в блендер. По предпочитание го поръсете с лимонен сок, с цел да не потъмняват, само че не е наложително. В по-дълбока купа се разрушава сладката сметана, която би трябвало да е студена от хладилника.

 разрушена сметана

Когато се сгъсти като бита сметана, прибавете кондензираното мляко и разбийте още малко, с цел да се смесят.

 сметана с кондензирано мляко

 млечна примес

Смелете плодовете в блендер, с цел да извършите пюре, след което ги прибавете към сместа и разбъркайте с лъжица или шпатула.

 плодове в блендер

 плодово пюре в сметана

Изсипете сместа в подобаващ съд, покрийте с транспарантно стреч фолио и похлупак, след което оставете във фризера за 5 часа.

 плодов сладолед подготвяне

 домакински плодов сладолед

Насладете се на готовия десерт – може да го украсите по избор с плодове, шоколад, ядки и прочие

 домакински сладолед

Ако не може да намерите кондензирано мляко, пригответе си го сами по тази рецепта:

Начин на подготвяне на кондензирано мляко: Разтопете маслото и го оставете настрани. Пудрата захар, сухото мляко, по-късно разтопеното масло, врящата вода и ваниловия мирис се поставят в блендер, след което просто се пасират за 2-3 минути, до момента в който се получи фина компактна примес.

Съхранявайте го неотложно в буркан, в случай че не планирате да го употребявате незабавно, оставете го леко да се охлади, след което охладете до подготвеност за приложимост.

Забележка: Това кондензирано мляко въобще не е прекомерно сладко и можете да добавите още захар, в случай че желаете. Но и по този начин е идеално.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР