Само от складовете на армията са дадени 47 млн. евро

...
Само от складовете на армията са дадени 47 млн. евро
Коментари Харесай

България е дала 47 млн. евро военна помощ на Украйна досега

Само от складовете на армията са дадени 47 млн. евро помощ за Украйна. От тях 34 млн. евро са дадени по времето на кабинета Денков-Габриел. Това стана ясно от коментара на военният министър Тодор Тагарев в ефира на бТВ.

Оказва се обаче, че единствено за първите 13 милиона сме обезщетени , освен това отчасти. Поради тази причина се търсят други разновидности за компенсиране.

Ще има нова помощ за Украйна, разгласи военният министър. Тя ще бъде от предпочитаните потребности за Киев. " Разчитам, че Министерски съвет към този момент е внесъл предлагането в Народно събрание ", уточни Тагарев. По думите му финансовото измерение на идната помощ е в пъти по-голямо от дадената до момента.
 Тагарев: Не изпращаме никакви български бойци в Украйна
Тагарев: Не изпращаме никакви български бойци в Украйна

Военният министър е подготвен да запознае ГЕРБ с диалозите в Париж

По отношение на ротацията военният министър разяснява, че би останал единствено в случай че може да си прави работата по този начин, както я схваща. Не е въпросът единствено в поканата, а дали ще има условия за извършване на политиката, която аз поддържам, изясни Тагарев. Според него перманентните офанзиви от всички направления към него не му разрешават да работи. Тези офанзиви биха могли да ме откажат от поста на министър, посочи той.

Едно от изискванията му да остане на поста е да има поддръжка. А съгласно него тази на ПП-ДБ я има.
 Тагарев не се вълнува дали ще има ротация
Тагарев не се вълнува дали ще има ротация

Нито един от министрите няма уверения, че ще продължи след ротацията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР