Само от началото на годината, катастрофите, в които са участвали

...
Само от началото на годината, катастрофите, в които са участвали
Коментари Харесай

1491 катастрофи от пияни шофьори с 42 загинали

Само от началото на годината, злополуките, в които са взели участие пияни водачи са 1491. При тях са починали 42 души, а ранените са 511 души.

Шофьорът, умъртвил велосипедист, карал с 2,7 промила алкохол

През предходната година са станали 1692 произшествия с пияни водачи, при които са починали 45 души, а 511 души са ранени, съобщи NOVA. През 2015 година са станали даже повече произшествия с присъединяване на водачи, използвали алкохол - 1754. При тях са починали 36 души, а 541 са били ранени.

Межувременно митинг и обсада в Благоевград.

Приятели и състуденти на убитото във вторник на пешеходна пътека 19-годишно момиче желаеха повече сигурност на пътя. Те стопираха придвижването по булеварда, на който се случи нещастието, и направиха шествие до общината.

Камион прегази момиче на пешеходна пътека

Протестиращите предизвикаха подписка за това да се направи кръгла маса с локалните управляващи и да се разиска сигурността на кръстовището.

Лобното място на 19-годишната Фатиме и тази заран осъмна с жива верига.

„ Вчера ни газиха по морето, през днешния ден ни газят в планината, на следващия ден ще ни газят в полето”, разяснява проф.Антоний Стоилов, ЮЗУ.

„ Да накараме институциите да работят, да стартират да си правят работата. Вижте каква е боята. Преди 2 месеца е сложена тази багра, а не проличава въобще, че има пешеходна пътека, тъй че е безсмислено да си приказваме, каквото и да е. Това го приказвам в името на е всички тези млади хора-студенти, които на следващия ден няма да ги има в България, просто тъй като институциите не работят”, съобщи проф. Антоний Стоилов.

„ В нашите разбори това е първото ПТП с подобен съдбовен край”, съобщи Данаил Стоицов, шеф на Пътна полиция.

Протестиращите останаха недоволни от чутото, по тази причина потеглиха към общината и блокираха входа ѝ. Кметът се срещна с протестиращите.

Бдението-протест продължи и във вечерните часове в сряда.

От общината дадоха обещание още на следващия ден в региона да бъде сложена шумяща маркировка. Ше стартира създаване и на изкуствени неравности на пътя. Ще се мисли и за светофарна уредба.

Шофьорът на камиона е арестуван за 72 часа. Това оповестиха от Окръжната прокуратура в града в сряда.

"Водачът на самосвала, цялостен с пясък, нарушил открити в Закона за придвижването по пътищата правила. В резултат на дейностите му, на пешеходна пътека на ул. „ Славянска “, било блъснато момиче, което умряло на място ", оповестяват от държавното обвиняване.

Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на обвинения.



Бургаският апелативен съд остави в ареста мъжа, който прегази велосипедист на кръстовище в Приморско и след това избяга.

Впоследствие се оказа, че водачът е бил с 2,7 промила алкохол в кръвта.

Пред постройката на съда се събраха десетки родственици и другари на починалия с искане за заслужено наказване. Според тях делото би трябвало да е за съзнателно ликвидиране, а не за гибел при злополука.

Дрогираните водачи в България се усилват

Финално - без катализатор и положителни спирачки - без номера

Обвиненият водач не участва на мярката си поради влошено здраве.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР