Само от мисълта за ледена вана ни побиват тръпки, но

...
Само от мисълта за ледена вана ни побиват тръпки, но
Коментари Харесай

Анна Галкина - момичето, което пие кафето си на -27°C и в ледени води

Само от мисълта за ледена вана ни побиват тръпки, само че не можем да отречем и многочислените изгоди за здравето, които им тази процедура. Терапията с ледена вода е развой, при който излагаме тялото си на доста студена вода, с цел да предизвикате реакция на организма. Положителните стресори, като студената вода, предизвикват телата ни да се приспособяват по удобни способи, като имат както физиологични, по този начин и когнитивни резултати.

За оптималната изгода ледените бани би трябвало да се вършат в границите на 20 минути след тренировката. Оптималната дълготрайност е 10 минути, като 15 минути са горната граница, преди да стартира да става рисково за здравето.

Според проучването на проф. Джована Малучи от Института по проучване на деменцията в Кембридж, постоянното къпане в открити водни басейни през зимата покачва равнищата на протеина RBM3, който е виновен за образуването на нови мозъчни връзки, затова тази процедура е изключително ползотворна за попречване на болести от рода на деменцията.

И макар многочислените му изгоди, персонално на нас продължава да ни се коства нечовешко. Да се къпем в леденостудено езеро или в река през зимата е нещо, с което свързваме по-скоро финландската или съветската просвета. 

Въпреки това не можем да отречем какъв брой се изненадахме от лекотата, с която го прави една рускиня, споделяйки забавленията си в ледени води в обществените мрежи. В профила си в Instagram, който може да се похвали с близо един милион почитатели, Анна Галкина качва разнообразни видеа, в които образно показва, че няма никакъв проблем със студа. 

Можем да я забележим по какъв начин си пие кафето, потопена в ледени води, до момента в който температурата на открито е -27°C, или по какъв начин се забавлява с разнообразни ледени фигури във водата, като че ли е малко дете и " цапа " във вана с топла вода в дома си.

Както неведнъж означават и някои от почитателите ѝ, Анна наподобява по този начин като че ли въобще не ѝ е студено и даже не е настръхнала. Други пък се чудят по какъв начин е допустимо тялото ѝ да устоя на сходно нещо. Не сме сюрпризирани, че назовава себе си " Ледената кралица " - не бихме могли да си представим някой по-подходящ от нея, който да носи тази купа.

И за разлика от доста други хора, които го вършат, с цел да усъвършенстват разнообразни върхове, Анна го прави просто за кеф. Е, и за почитатели в обществените мрежи, несъмнено. Но не можем да отречем, че ѝ се получава чудесно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР