Само осем от 27-те шенгенски държави продължават да издават визи

...
Само осем от 27-те шенгенски държави продължават да издават визи
Коментари Харесай

Само осем шенгенски държави издават визи на руснаци

Само осем от 27-те шенгенски страни не престават да издават визи на съветски жители. Това излиза наяве от известие на Руския съюз на туристическата промишленост, представен от организация " Интерфакс ".

През септември откакто няколко гранични страни станаха обект на засилен напор от съветски туристи, които по-късно пътуваха навътре в Европа за забавление или бизнес

" От 27-те страни от Шенгенската зона единствено визовите центрове на Италия, Испания, Франция, Гърция, Унгария, Швейцария, Словения и Хърватия одобряват документи от съветски туристи. Визи за 2-3 години се дават рядко и единствено на стеснен кръг лица. Повечето се издават за периода на пътуването или до шест месеца ", се споделя в известието.

Според организацията на туроператорите най-често многократни визи издава посолството на Франция, само че е невероятно да се запишеш за подаване на документи, защото часовият график се резервира посредством ботове от фирми-посредници, като по-късно слотовете се продават на претендентите.

" С Италия, Испания, Гърция и Унгария, обстановката е малко по-добра - частно лице към момента може да подаде поръчка независимо ", се споделя в следствие на съветския вестник " Комерсант ", представено от " Интерфакс ".

Туроператорите предлагат кандидатстване за шенгенски визи най-малко 20 работни дни преди пътуването.

" Според компании, които се занимават професионално с обработка на визи, с цел да получите многократна виза, е належащо да покажете извлечение от сметка с най-малко един милион рубли (в нея) в италианското консулство. В други може да бъде задоволително да имате 400-700 хиляди ", прибавя Pуският съюз на туристическата промишленост.

През септември Европейски Съюз едностранно приключи съглашението за облекчение на визовия режим с Русия. Това затрудни издаването на шенгенски визи за притежатели на съветски паспорти и ги оскъпи.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР