Само около 50 души се събраха в центъра на София

...
Само около 50 души се събраха в центъра на София
Коментари Харесай

127-и ден на протест: 50-на души под прозорците на властта, студенти се събраха пред МОН

Само към 50 души се събраха в центъра на София довечера, с цел да изискат за следващ път оставката на държавното управление и на основния прокурор. Демонстрантите проведоха и шествие по бул. " Дондуков ", като за минути блокираха придвижването по основни кръстовища и се стопираха пред Комисията за финансов контрол и Национална агенция за приходите, заяви БНР.

Майките от " Системата ни убива ", които бяха част от събралите се, приканиха на следващия ден в 8:30 часа пред постройката на Народното събрание да дойдат жители в тяхна поддръжка, защото по думите им изключително в дневния ред ще влезе за разглеждане Законопроектът за персоналната помощ.

По-рано се организира и петият седмичен митинг на студенти от четири огромни университета в София с искане за оставка на държавното управление и основния прокурор. За разлика от предходните демонстрации, днешната се състоя пред просветното министерство. Студентите са избрали мястото, с цел да дебатират проблемите на висшето обучение в България. Един от недоволните - Иван Гълъбов, учещ " Регионално развиване и политика " в Геолого-географския факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски ", съобщи:

" Основните проблеми, свързани с образованието, за които сме се събрали тук довечера са - онлайн образованието преди всичко, самата материална база, в която хората от провинцията са длъжни да обитават през обучителния развой, настрана самата връзка сред университета и бизнеса, която куца и е бегла съвсем, това са ни главните опорни точки ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР