“Само образованието и културата могат да ни извадят от всички

...
“Само образованието и културата могат да ни извадят от всички
Коментари Харесай

Нинова по случай 1 ноември: Само образованието и културата могат да ни извадят от всички кризи

“Само образованието и културата могат да ни извадят от всички рецесии -икономическа, обществена, политическа и духовна. Доброто обучение е гаранция за персоналния разцвет на всеки. Образованият и образован народ може самичък да гради бъдещето си, да се бори за правата си и да отстоява независимостта си ", написа Корнелия Нинова по случай Деня на националните будители. 

" Днес честваме деня на будителите . Нашата история е богата с хиляди имена , дръзнали в най-мрачни времена да пръскат светлина. Ние ги почитаме, само че не можем постоянно да търсим единствено в предишното си българското достолепие. Трябва да го градим и в този момент. Днес имаме хиляди знайни и незнайни будители - учители, създатели, учени, изобретатели, читалищни дейци, библиотекари, писатели, художници, актьори, музиканти. Днешният празник е за тях - нашите духовни водачи. Нека им се простим, че към момента не сме ги сложили на най-високата стълбица в нашето общество. Нека им благодарим и да им помогнем да ни возвисят, както е написано още през 1869 година на учебното заведение в Котел " Помогни ми да тя возвися ". Това съобщи в Сливен водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя дружно с ръководителят на парламентарната комисия по просвета и медии Иван Ченчев, народните представители Деян Дечев, Георги Свиленски, Борислав Гуцанов, и членът на ИБ на Българска социалистическа партия Георги Йорданов посетиха едно от най-старите читалища в България - “ Зора ” и библиотеката към него. Те подариха книги на български създатели ", съобават от пресцентъра на Българска социалистическа партия. 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР