Само обединени - българите извоюват победи и постигат своите високи

...
Само обединени - българите извоюват победи и постигат своите високи
Коментари Харесай

Симеонов: Само обединени - българите извоюват победи

" Само обединени - българите извоюват победи и реализират своите високи цели. Когато са разединени - силата отива във вътрешно противоборство, а не за съзидание ".

Това съобщи зам.-председателят на Народното събрание и водач на НФСБ Валери Симеонов по време на поклонението за 104-та годишнина от Добричката епопея, което се състоя през днешния ден пред паметника на ген. Иван Колев в Добрич.

Валери Симеонов и народните представители от НФСБ Валентин Касабов, Христиан Митев, Йордан Апостолов и Георги Колев, дружно с родолюбиви жители и български офицери отдадоха респект пред паметта на героите от паметните събития сред 5 и 7 септември 1916 година

На днешния ден преди 10 4 години се води най-ожесточената борба край Добрич, с помощта на която не се позволява повторна окупация от румънските, съветски и сръбски войски.
 Борисов: Справедливост и по-добро бъдеще не се реализират с вдигнат пестник Обновена
Борисов: Справедливост и по-добро бъдеще не се реализират с вдигнат пестник

Според него би трябвало да използваме поуките на предишното, с цел да решаваме проблемите си през днешния ден

Името на ген. Иван Колев остава записано със златни букви в българската история като част от тази Добричка епопея. Един от огромните български пълководци, именуван Освободителя на Добруджа, той предвожда българската кавалерия, която разгромява опитващите се да завладяват града и надвишаващи я по бройка съюзени съветски, румънски и сръбски елементи.

Симеонов съобщи, че в Добрич постоянно идвал с възприятие на благодарност и поклонение.

Той дефинира сраженията през 1916 година като Добруджанската Шипка или Втората Шипка.

" Днес е време разделно. Имало е и по-тежки времена, само че мисля, че този стадий ще отмине. За страдание, не с позитивна оценка в исторически аспект ще бъде този интервал на стихийни митинги и нестимулирани претенции. Този интервал по-скоро няма да докара до нищо ", разяснява обстановката в страната Валери Симеонов.
 Радев упорства властта да осмисли своята отговорност за митингите Обновена
Радев упорства властта да осмисли своята отговорност за митингите

По думите му смяната е допустима, когато сме единни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР