Само няколко месеца след емоционалната премиера на Под игото“ във

...
Само няколко месеца след емоционалната премиера на Под игото“ във
Коментари Харесай

Спектакълът  „Под игото на сцена в Сандански 

Само няколко месеца след прочувствената премиера на „ Под игото “ във Варна, жителите и гостите на Сандански ще имат опцията да гледат на 18 март (понеделник), от 19:00 часа в огромната зала на Дома на културата мощния театър на една от най-хубавите ни театрални режисьори Бина Харалампиева.

Творческият екип е добре прочут с уменията си да приспособява към сцена типичен творби.

Драматичният вид по романа на Вазов е на Юрий Дачев, сценографията и костюмите са на Свила Величкова, а музиката е на Асен Аврамов.

Същият екип сътвори „ Тютюн “ по романа на Димитър Димов, най-търсеното зрелище в новата история на Варненския спектакъл, посрещано от претъпкани зали в цялата страна. Интересът и към „ Под игото “ е справедливо огромен.

В функциите на Бойчо Огнянов и доктор Соколов гостуват Богдан Бухалов от МГТ „ Зад канала “ и нашият съгражданин, надареният Иван Юруков от НТ „ Иван Вазов “, а запаметяващ се Киряк Стефчо построява Стоян Радев от Варненския спектакъл.

Христина Джурова е Рада госпожина, Веселина Михалкова- кака Гинка, Николай Божков- Боримечката, Константин Соколов – Кольо Слепец, Пламен Димитров- чорбаджи Марко, Свилен Стоянов – чорбаджи Йордан.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР