Само няколко медицински сестри се събраха на протест в Бургас.

...
Само няколко медицински сестри се събраха на протест в Бургас.
Коментари Харесай

За промяна в системата на здравеопазването настояват медицински сестри в Бургас

Само няколко медицински сестри се събраха на митинг в Бургас. Той беше разгласен за неопределен, до момента в който не настъпи промяна в опазването на здравето. Въпреки, че през днешния ден беше реализирано съглашение сред синдикатите и държавното управление за нарастване на възнагражденията на медицинските експерти, това не обезсмисля митинга, сподели за Actualno.com Дора Йорданова:
”Абсолютно и изрично това не обезсмисля нашите митинги. Аз не съм тук поради заплата. Искам да има по-добро здраве за всички, да се трансформират нещата към по-добро, с цел да може моята майка и баба да се усещат по-спокойни когато отиват на доктор. Ето очевидци сме на корона вирус. Ще се изпълнят всички общински лечебни заведения и частните клиники какво ще вършат. Нека частните лечебни заведения да си останат на техни дотации, не да не се пробват да потулят общинските заведения. Нека там да са ориентирани средствата. Не може да има заплати на лекари от 50 хиляди лв., това не е обикновено “.

Дора Йорданова е здравна сестра в бургаска детска градина и получава възнаграждението си от Община Бургас. Заплатата и е 935 лв., само че тя упорства да се трансформират нещата като цяло в здравната система
„ Не съм съгласна да чувам непрекъснато да се молят хората да оказват помощ на заболели деца като събират пари или капачки. Да вървят в тази или онази страна, това не е добре, не е обикновено “, прибавя Йорданова.
Мария Николова също е здравна сестра, която упорства за смяна. Тя носи фланелка с надпис Асоциация на българските медицински сестри: “Искаме здраве без предел, почтено възнаграждение от две минимални работни заплати и промени в опазването на здравето. Зная, че вие публицистите желаете да сме доста протестиращите и едвам тогава мислите, че има неодобрение. Но ние сме тук и ще продължаваме да настояваме за смяна без значение какъв брой сме на брой “.

Според присъстващите на митинга медицински служащи в съсловието царува напън и боязън, който е отказал техните сътрудници да дойдат на площада.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР