Само няколко дни преди председателят на Камарата на представителите на

...
Само няколко дни преди председателят на Камарата на представителите на
Коментари Харесай

Си Цзинпин поискал от Джо Байдън да не допуска Нанси Пелоси да посети Тайван

Само няколко дни преди ръководителят на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси да посети Тайван, китайският президент Си Цзинпин е изискал от американския държавен глава Джо Байдън да откри метод да не позволява визитата, написа в. " Вашингтон пост ", представен от Българска телеграфна агенция.

Искането е било отправено в телефонния диалог на двамата водачи на 28 юли, оповестява почитан представител на Белия дом, поискал анонимност. Последвали са многочислени предизвестия от китайски длъжностни лица към американските им сътрудници за дейностите, които Пекин може да предприеме по отношение на визитата на Пелоси на самоуправляващия се остров, показва вестникът.

Байдън обаче не се съгласил и обяснил, че Конгресът е самостоятелна част от държавното управление и че Пелоси, както и други негови членове, сами вземат решенията за пътуванията си в чужбина.

Въпреки че високопоставени американски представители опазиха правото на Пелоси да посети самоуправляващия се остров, те изразили сериозна угриженост по отношение на пътуването, оповестяват няколко високопоставени лица от Белия дом.

Американското министерство на защитата и Индо-Тихоокеанското командване на Съединени американски щати са предизвестили председателката на Камарата на представителите за рисковете, които визитата ѝ крие. В последна сметка обаче тя посети Тайван, а Китай даде невиждан боен отговор, който включваше изстрелване на ракети във водите към острова, както и над него, като ракети попаднаха и в японската изключителна икономическа зона, напомня " Вашингтон пост ". 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР