Само не ги хвърляйте! Живеем в свят, в който кофите

...
Само не ги хвърляйте! Живеем в свят, в който кофите
Коментари Харесай

Какво да правим с остатъчните прежди?

Само не ги хвърляйте! Живеем в свят, в който кофите за отпадък са претъпкани и в който сме привикнали да получаваме всичко наготово. Но не е ли време за по-устойчив метод на живот? Определено, еко концепцията за преработване и потребление на всеки запас в неговата оптималната степен е на сърце за всеки, който се занимава с ръчна направа. Специално за вас, скъпи създатели, през днешния ден, ще ви предложим няколко практични и еко хрумвания за потребление на остатъчните прежди.

Събирай, събирай и след това използвай още веднъж

В множеството случаи остатъците от прежда са прекомерно малко, с цел да можем да изплетем нещо ново с тях. Не е нужно обаче да ги оползотворявате незабавно. Вместо това, събирайте ги, до момента в който не получите цяла шарена купчина, с която да изработите нов килим одеало или каквото си поискате. Ако харесвате разчупените визии и съществуването на повече цвят в сивото всекидневие, тази концепция е идеална за вас.

Миниатюрни декори за дома ръчна направа

За доста предмети в дома е нужно напълно малко количество прежда, с цел да си ги изработите. Но пък в случай че ги внесете в интериора, ще разчупите ситуацията и ще обновите цялостната атмосфера. От остатъчните прежди можете да си извършите подложки за чашки или да облечете огромна ритуална свещ. Със същия резултат бихте могли да си изработите и игленик, а за какво не и стопер за врата?

Облечете куклите на щерка си

Остатъчните прежди не стигат за нов пуловер на детето, само че пък ще стигнат за нова блуза за нейната кукла. Подновете напълно дрешника на обичаното Барби на своята щерка, като се съобразите със студеното време на открито. Изплетете жилетка, шапка и шал на куклата, с което апропо, може би най-сетне ще съумеете да приучите и личното си дете да носи тези значими в минусовите температури аксесоари.

А за какво да не извършите и нова играчка?

Използвайте остатъка от прежда за заряд на играчка ръчна направа. Това може да е плюшено животно или кукла. В интернет можете да намерите голям брой модели, а даже и цели управления за начинаещите в тази хендмейд сфера. При всички случаи преждата ще придаде повече мекост на играчката, в сравнение с обичайно употребяваните за задачата ориз, леща или други бобени култури. За очи, нос и устни още веднъж можете да сложите неизползваеми предмети като копчета, конци, капси, ципове и други.

Направете си бижута ръчна направа


Съвсем малко прежда е нужна, с цел да си изработите страхотни обеци, колие или гривна. Можете да си ги носите сами, само че може и да зарадвате непосредствен. Подаръкът ръчна направа е надалеч по-специален, безценен и атрактивен от което и да е украшение, закупено от магазина. Ако се чудите по какъв начин да зарадвате някоя близка другарка, с остатъците от прежда и малко въображение можете да сътворите същински съкровища.

Прежда за пакетиране

Остатъците от прежда могат да се запазят и до Коледа. Те биха послужили за пакетирането на вашите дарове. Вместо класическите синтетични панделки, използвайте прежда, с цел да завържете вързопчетата с коледни изненади, които сте приготвили за своите близки. Също по този начин, можете да извършите и декорация за подаръчния пакет от остатъците - панделки, възелчета, цветя и доста други. За задачата заложете на типичен за сезона и празника цветове - златно, алено и зелено. Опаковането с прежда е уместно и за други мотиви, а освен по Коледа, тъй че можете да задържите остатъците и за идващите тържества през идната година.

Както виждате от толкоз дребни и на пръв взор незначителни и ненужни части прежда, можем да си сътворим какво ли не! Най-важното е, че оползотворяваме оптимално своя обичан запас за ръкоделие и щадим природата. А какво по-хубаво то това да сме по едно и също време потребни, изобретателни и практични? Опитайте всички наши оферти, а в случай че се сещате за други, наложително ни ги споделете!

Разгледай богата сбирка от качествени прежди в онлайн магазина

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР