Само на около 20% или един от пет локомотива на

...
Само на около 20% или един от пет локомотива на
Коментари Харесай

Само един от пет локомотива на БДЖ е напълно изправен

Само на към 20% или един от пет локомотива на БДЖ не им следва ремонт и могат да се считат за изцяло изправни, научи „ Монитор “. Това се отразява на опциите да бъдат обезпечавани машини за пътническите влакове.
По данни на превозвача за осъществяване на разписанието са нужни 127 тягови единици (локомотиви и мотриси). Дружеството сега работи с ежедневен дефицит от 15 приблизително дневно. За осемте месеца на 2019 година от общо 129 172 влака са анулирани 1516, в това число по част от маршрут и сливане на влакове, което е 1,17% от общо движещите се пътнически композиции, прецизират от жп превозвача. Най-често се анулират пътнически влакове, обслужващи крайградски къси дистанции и за тях се обезпечава различен транспорт с рейсове.
Според Петър Бунев от синдиката на железопътните служащи към КНСБ едвам към 20 на 100 от локомотивите на пътническите транспорти не са за ремонт, а на останалите, малко или доста, има нещо за оправяне, само че те не престават да се движат. „ Със сигурност всички дизелови и електрически мотриси би трябвало да минат през ремонт, по тази причина и се надявам скоро да се подпише контракт, че да стартират да ги оправят. Така едни мотриси ще влизат, а други ще излизат от ремонт “, сподели той. Той допусна, че ремонтите ще се случат в България, като ще бъде наета частна компания. „ Фирмата ще си провежда ремонта и най-важната част с доставката, промяната на мотори, скоростни кутии. Има доста неща, които би трябвало да се създадат “, сподели още Бунев. Според него сега се готви преподписване на контракта за ремонта на мотрисите „ Сименс “ и има и контракти за възобновяване на локомотиви и се приказва за закупуване на нов преносим състав, в това число и вагони. По думите му досега няма наети локомотиви от чужбина за работа у нас, тъй като процесът има специфики, а техниката е скъпа. От " БДЖ - Пътнически транспорти " прецизираха по въпроса, че все още употребяват чартърен само 4 локомотива от държавното „ БДЖ - Товарни транспорти ”.
От превозвача осведомиха още, че от началото на годината има общо двайсетина случая на запалвания на локомотиви на пътнически влакове. При 7 от тях се е наложила намесата на пожарникари. 14 случая са с по-леки последици и огънят е бил угасен след интервенция само на локомотивния личен състав.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР