Само на Антарктида днес можеше да се наблюдава единственото пълно

...
Само на Антарктида днес можеше да се наблюдава единственото пълно
Коментари Харесай

Повече пингвини, отколкото хора, видяха единственото за 2021...

Само на Антарктида през днешния ден можеше да се следи единственото цялостно слънчево затъмнение за годината. Със сигурност измежду феновете е имало повече пингвини, в сравнение с хора.

По време на слънчевото затъмнение Луната застава сред Слънцето и Земята и по този начин хвърля сянка върху нашата планета. Днешното слънчено затъмнение се случи, когато Слънцето, Луната и Земята се подредиха в една линия, в 7,44 ч сутринта по Гриунич, съгласно данните на НАСА. Тоталното затъмнение продължи 1 минута и 54 секунди.

Точно в този момент е лято в Антарктида - то продължава от октомври до февруари, по това време слънцето е съвсем от самото начало на небето. Днес за малко обаче над континента настана цялостен мрак. Между 4400 и 5500 души, които са имали опция да следят цялостното затъмнение, е имало през днешния ден на континента, съгласно оценките на World Population Review. На рядкото събитие са участвали и много пингвини, които съгласно някои оценки там живеят към 20 млн. двойки.

Частично затъмнение можеше да бъде следено в някои елементи на Намибия, Южна Африка, Фолкландските острови, Чили, Нова Зеландия, Австрилия и други

Следващото затъмнение ще е през април 2023 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР